Μπαστουνάκια μοτσαρέλας με πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας

Μπαστουνάκια μοτσαρέλας με πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας

Τηγανιτά μπαστουνάκια μοτσαρέλας, τραγανά εξωτερικά με τυρί που λιώσει στο στόμα εσωτερικά με ντιπ πικάντικης μαρμελάδας. Μια απλή και εύκολη συνταγή για τον απόλυτο εθιστικό μεζέ που δεν μπορεί κανένας, μικρός ή μεγάλος, να του αντισταθεί και θα κλέψει τη παράσταση στο εορταστικό και όχι μόνο τραπέζι σας. 

Υλικά συνταγής

  • 2 αυγά
  • 1 ½ φλ. τσαγιού μπαγιάτικο ψωμί, 2-3 ημερών, ψιλο-θρυμματισμένο στο μούλτι
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
  • 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
  • 450 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας για συνοδευτικό (συνταγή εδώ)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά, προσθέτετε 1/2 φλ. τσαγιού νερό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν. Τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Θρυμματίζετε στο μούλτι το μπαγιάτικο ψωμί σε ψίχουλα και το μεταφέρετε σε ένα δεύτερο, μεγαλύτερο μπολ. Προσθέτετε, το σκόρδο, το βασιλικό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. 
  3. Σε ένα τρίτο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν ομοιόμορφα. 
  4. Βρέχετε ελαφρώς τα μπαστουνάκια μοτσαρέλας τα πανάρετε καλά πρώτα στο μείγμα αλευριού, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στο μείγμα θρυμματισμένου ψωμιού, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά, σε όλα τα στάδια, απ” όλες τις πλευρές. Τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο πιάτο το ένα δίπλα στο άλλο και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λ περίπου να σφίξει το πανάρισμα. 
  5. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε μπόλικο σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει, βγάζετε τα παναρισμένα μπαστουνάκια από το ψυγείο, τα ρίχνετε τμηματικά, λίγα τη φορά (για να μη πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) στο καυτό λάδι και τα τηγανίζετε για 1-2 λ ή μέχρι να κάνουν μια τραγανή κρούστα απ” όλες τις πλευρές.
  6. Τα μεταφέρετε με μια τσιμπίδα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρετε με πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας ή με κέτσαπ και μαγιονέζα για τα μικρά παιδιά. 

Σημείωση: Σε ντελικατέσεν μπορείτε να βρείτε έτοιμα στρογγυλά στικ μοτσαρέλας. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπαστουνάκια μοτσαρέλας με πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.