Κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά

Κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά

Μπουτάκια κοτόπουλου με ρύζι και λαχανικά. Ένα κλασικό πιάτο της Λατινικής Αμερικής, νόστιμο και υγιεινό με κοτόπουλο, ρύζι μακρύκοκο, καρότα, πιπεριές, αρακά, ελιές και τυρί που του δίνουν μια εξαιρετική πινελιά γεύσης. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα πιάτο που θα γίνει το αγαπημένο της κάθε νοικοκυράς λόγω της ευκολίας παρασκευής του και όλων όσων το γευτούν λόγω της νοστιμιάς του!

Υλικά συνταγής

  • 1.400 γρ. μπουτάκια κοτόπουλου
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές φετούλες, στικς ή μικρά καρεδάκια
  • ½ φλ. τσαγιού, κομμένη σε μικρά κομματάκια, κόκκινη πιπεριά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  • 1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 ½ φλ. τσαγιού λευκό μακρύκοκο ρύζι
  • 2 ½ φλ. τσαγιού νερό 
  • 1/2 φλ. τσαγιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 1 κ.σ. ζωμός κότας σε κόκκους (βρήκα της Knorr)
  • 1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά, αποψυγμένο
  • 3-4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου. Σε μια ρηχή, πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν καλά απ” όλες τις πλευρές. Τα αφαιρείτε από τη κατσαρόλα τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά. 
  2. Ρίχνετε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα και τη κόκκινη πιπεριά, ελαφρώς αλατισμένα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το σκόρδο και τα κομματάκια ντομάτας και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1 λ.  
  3. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 2 λ. Ρίχνετε το νερό, τις ελιές,το ζωμό σε κόκκους, τον αρακά, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση τοποθετείτε και τα μπουτάκια κοτόπουλου πάνω στο μείγμα με το ρύζι. 
  4. Μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 30 λ περίπου, ανακατεύοντας απαλά ανά διαστήματα. Αν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτετε σταδιακά από λίγο ζεστό νερό επιπλέον, ώστε να απορροφάται πλήρως μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι και ψηθούν τα μπουτάκια μέχρι μέσα. 
  5. Το σερβίρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και όσο είναι καυτό ακόμα από τη κατσαρόλα το πασπαλίζετε με τη τριμμένη παρμεζάνα. Καλή σας όρεξη.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά