Υπέροχο κέικ ινδοκάρυδου

Υπέροχο κέικ ινδοκάρυδου

Μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο τροπικό κέικ με ινδοκάρυδο και γάλα καρύδας. Ένα κέικ που θα σας μείνει αξέχαστο και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη συνήθεια σε εσάς και όσους το δοκιμάσουν.

Υλικά συνταγής

  • 4 αυγά
  • 225 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
  • 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 125 ml χυμό λεμονιού
  • 125 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 250 ml γάλα καρύδας
  • 1/2 φλ. τσαγιού + 2 κοφτές κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • Σαντιγί και Passion fruit (Φρούτα του πάθους) για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι βάσης 28 εκ. 
  2. Τοποθετείτε σε κάδο του μίξερ, όλα τα υλικά, δηλ. τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αμύγδαλα, το ινδοκάρυδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και χτυπήστε τα μέχρι να συνδιαστούν καλά. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί (το μείγμα θα είναι σχετικά αραιό, μη προβληματιστείτε).
  3. Ψήνετε στο φούρνο για 50-55 λ μέχρι να ροδίσει καλά. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να κρυώσει καλά. Το σερβίρετε με κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη, σε ελαφριά σαντιγί και με τροπικά φρούτα, όπως τη γέμιση, ζωμό και καρπό του πάσιον φρούτ.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Υπέροχο κέικ ινδοκάρυδου