Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες… Μια εύκολη συνταγή για έναν υπέροχος μεζέ με τυρί φέτα και μυρωδικά  για έξτρα γεύση και άρωμα για να τον απολαύσετε με το ποτό σας ή ως ορεκτικό ή και συνοδευτικό. 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 250 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο χωρίς το κοτσάνι του
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το πανάρισμα
  • 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα στύβετε με τα χέρια σας, για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα αλατίζετε, τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνετε για 10 λ. Μετά τα στύβετε πάλι για να στεγνώσουν όσο περισσότερο γίνετε. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη διότι είναι σημαντικό να αφαιρέσετε όλη την υγρασία από τα κολοκυθάκια, διαφορετικά το μείγμα σας θα γίνει πολύ ρευστό.
  2. Μεταφέρετε τα κολοκυθάκια σε μπολ, προσθέτετε τα αυγά, τη φέτα, το αλεύρι, τα μυρωδικά, πιπέρι και λίγο αλάτι (ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η φέτα) και τα ανακατεύετε απαλά με μια κουτάλα. Το μείγμα πρέπει να μπορείτε να το πλάσετε σε κεφτέδες διαφορετικά προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι.
  3. Πλάθετε κεφτέδες σε μέγεθος μικρού καρυδιού, τους “πατικώνετε” λίγο, τους αλευρώνετε και τους τινάζετε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, ρίχνετε λάδι που να καλύπτει το τηγάνι κατά 3 εκ. περίπου από τη βάση του (2 δάχτυλα περίπου) και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  4. Όταν κάψει το λάδι τηγανίζετε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν καλά, για 2-3 λ περίπου από κάθε πλευρά. Τους βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τους μεταφέρετε σε πιατέλα σκεπασμένη με απορροφητικό χαρτί. Ιδανικά σερβίρονται ζεστοί αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου. 
  5. Εναλλακτικά, μπορείτε να τους ψήσετε στο φούρνο. Σε αυτή τη περίπτωση δεν θα τους αλευρώσετε αλλά θα τους “περάσετε” από τριμμένη φρυγανιά, θα τους τοποθετήσετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκκολα και θα τους ψήσετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο μέχρι να ροδίσουν. 

giorgos

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα