Πεντανόστιμα μπισκοτάκια σοκολάτας

Πεντανόστιμα μπισκοτάκια σοκολάτας

Μια συνταγή για εύκολα, τραγανά και πεντανόστιμα μπισκοτάκια “cookies” σοκολάτας. Περιχύστε τα με σιρόπι σοκολάτας, συνοδεύστε και απολαύστε το καφέ, το γάλα το αφέψημά σας.

Μειώστε τις ποσότητες στο μισό για λιγότερα μπισκοτάκια cookies.

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 12 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12 κ.σ. βούτυρο μαλακό
  • 4 αυγά
  • 1 πλήρες κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • 280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C . Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ προσθέτουμε στο μπολ και το βούτυρο και τα λιώνουμε πολύ καλά σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 35 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας ανά 15 δεύτερα.
  2. Χτυπάμε με μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια για περίπου 6 λ. Μετά ρίχνουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λ ακόμα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και χτυπάμε, σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λ επιπλέον ή μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι. Μην τα παραχτυπήσετε γιατί θα σφίξει η ζύμη.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα τη καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μετά παίρνουμε 1 κουταλιά (για κάθε μπισκότο) και την τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε αρκετό χώρο ανάμεσα στα κομμάτια της ζύμης επάνω στο ταψί. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λ και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Περιχύνουμε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε.

21732_l

Πηγή:http://www.thecookbook.gr/



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πεντανόστιμα μπισκοτάκια σοκολάτας