Αρωματικό κοτόπουλο με ρύζι και ψητές πιπεριές Φλωρίνης

Αρωματικό κοτόπουλο με ρύζι και ψητές πιπεριές Φλωρίνης

Μια μπουκιά στον ουρανίσκο σας αρκεί για να σας οδηγήσει σε ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ισπανία… Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο πιάτο με κοτόπουλο, ρύζι, ψητές πιπεριές Φλωρίνης αρωματισμένο με μυρωδάτα μπαχαρικά.

Υλικά συνταγής

  • 4 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια κομματάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 6 τεμ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο (600 γρ. σύνολο περίπου) κομμένα στα 4
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. σαφράν
  • 150 γρ. λευκό μακρύκοκο ρύζι
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 250 ml ζωμό κότας
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ. ψημμένες πιπεριές Φλωρίνης, στραγγισμένες, χοντροκομμένες 
  • 1/4 φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 3 λ. Προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε για 1 λ ακόμα, ρίχνετε και το κοτόπουλο και το σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 2-4 λ ή μέχρι να ροδίσει απ” όλες τις πλευρές. 
  2. Προσθέτετε το κύμινο, τη πάπρικα και το σαφράν και ανακατεύετε για 1 λ να αρωματισθεί το φαγητό. Ρίχνετε το ρύζι, το ζωμό κότας και τα ντοματάκια κονκασέ, ανακατεύετε και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και το ρύζι. Αν απαιτείται προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό ζωμό κότας ή νερό.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτετε αλατοπίπερο, το πελτέ ντομάτας, τις πιπεριές Φλωρίνης και το μαϊντανό και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο, ανακατεύοντας για 3 λ περίπου. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το σερβίρετε αμέσως ζεστό. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρωματικό κοτόπουλο με ρύζι και ψητές πιπεριές Φλωρίνης

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.