Αναρτήθηκε στις 29/11/2015 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Μπουτάκια κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα στο φούρνο
Μια συνταγή για λαχταριστά, πικάντικα μπουτάκια κοτόπουλου. Σιγοβρασμένα, για να έχετε ζουμερά και πολύ μαλακά μπουτάκια με μια υπέροχη σάλτσα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν με την φανταστική γεύση τους.
Υλικά συνταγής
- Για το κοτόπουλο:
- 4 μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα [1 κιλό περίπου]
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- Για τη σάλτσα:
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 πιπερίτσα καυτερή τύπου χαλαπένιο ψιλοκομμένη
- 6 κ.σ. ξύδι
- 1 κοφτό κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
- 1 κοφτό κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Για το κοτόπουλο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και λαδώνετε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο ένα πυρέξ στο οποίο θα χωράνε τα 8 κομμάτια κοτόπουλου.
- Κόβετε τα 4 ολόκληρα μπούτια στη μέση, ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρετε καλά απ” όλες τις πλευρές.
- Μεταφέρετε το κοτόπουλο στο πυρέξ, ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου, αλατοπιπερώνετε, καλύπτετε πολύ καλά περιμετρικά το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και σιγοψήνετε για 40-50 λ περίπου ή μέχρι να βράσει το κοτόπουλο.
- Για τη σάλτσα: Εν τω μεταξύ, σε κατσαρολίτσα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε για 1/2 λ. Προσθέτετε και όλα τα άλλα υλικά για τη σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε προσθέτετε 400 ml νερό, σκεπάζετε τη κατσαρολίτσα και σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λ περίπου.
- Βγάζετε το κοτόπουλο από το φούρνο και ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, περιχύνετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα, αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και ψήνετε για άλλα 15 λ. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε για 10-15 λ να “σταθεί” και σερβίρετε.
Πηγή
29/11/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα στο φούρνο