Κέϊκ με αποξηραμένα βερίκοκα και γλάσο πορτοκαλιού

Κέϊκ με αποξηραμένα βερίκοκα και γλάσο πορτοκαλιού

Κέϊκ με αποξηραμένα βερίκοκα, άρωμα και γλάσο πορτοκαλιού. Μια απλή συνταγή για ένα εύκολο γρήγορο και πολύ νόστιμο κέϊκ για να το απολαύσουν όλοι στην οικογένεια, όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

  • 180 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 180 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια + χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά 
  • 280 γρ. που φουσκώνει μόνο του
  • λίγο γάλα [αν χρειαστεί]
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη για το γλάσο πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυρώνετε αλευρώνετε ή στρώνετε μια λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέϊκ.
  2. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα, το ξύσμα πορτοκαλιού και 1 κ.σ. από το χυμό πορτοκαλιού. Αφήστε το να σιγοβράσει για 5 περίπου λεπτά μέχρι να απορροφήσουν το χυμό και μαλακώσουν τα βερίκοκα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε στο μείγμα ένα ένα τα αυγά και σταδιακά και το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε τα κρύα βερίκοκα και ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθούν στο μείγμα. Στο σημείο αυτό αν το μείγμα είναι σφιχτό, προσθέστε μερικές κ.σ. γάλα για να αφρατέψει.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά περίπου. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο το αφήνετε 10′ να “σταθεί” το κέϊκ και μετά το ξεφορμάρετε πάνω στη σχάρα για να κρυώσει εντελώς. 
  6. Για το γλάσο πορτοκαλιού: Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη άχνη και προσθέτετε σταδιακά τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας δυνατά συνεχώς μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να ρέει. Περιχύνετε με το γλάσο το κέϊκ κάνοντας ζικ ζάκ στη κορυφή του. Το αφήνετε να σταθεροποιηθεί και μετά κόβετε και σερβίρετε.

 

bbcgoodfood.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέϊκ με αποξηραμένα βερίκοκα και γλάσο πορτοκαλιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.