Σοκολατένιος κορμός με επικάλυψη σοκολάτας

Σοκολατένιος κορμός με επικάλυψη σοκολάτας

Κορμός σοκολάτας με μπισκότα καλυμένος με λιωμένη σοκολάτα. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) για ένα αγαπημένο μικρών και μεγάλων γλύκισμα για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 230 γρ. μπισκότα βουτύρου τύπου Πτι Μπερ ή άλλα επιλογής σας 
  • 115 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, κομμένη με μικρά κομματάκια
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • 1 αυγό
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα ή 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • Για την επικάλυψη:
  • 230 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, τη στρώνετε με πλαστική μεμβράνη που να προεξέχει περιμετρικά, πάνω από τα τοιχώματα, κατά 5-6 εκ. και την αφήνετε στην άκρη.  Σπάστε τα μπισκότα με τα χέρια σας, σε κομμάτια μεγέθους ενός αμύγδαλου και τα αφήνετε στη άκρη. 
  2. Για να παστεριώσετε το αυγό: Βάζετε σε μπεν μαρί (σε μεταλλικό μπολ πάνω σε κατσαρολίτσα με νερό που βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς να κοχλάζει και χωρίς να ακουμπά στο μπολ με το αυγό) το αυγό με τη μισή ζάχαρη της συνταγής και τα χτυπάτε διαρκώς με σύρμα για 4-5 λ περίπου.
  3. Το αποσύρετε από το μπεν μαρί και μεταφέρετε πολύ γρήγορα το μείγμα αυγού σε άλλο καθαρό και κρύο (το έχετε βάλει στο ψυγείο) μπολ για να σταματήσει ο βρασμός. Το ανακατεύετε για λίγο να χλιαρίνει ελαφρώς και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  4. Σε καθαρό, μεγάλο, μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τα 115 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά. 
  5. Σε τρίτο μπολ βάζετε το μαλακωμένο βούτυρο και την υπόλοιπη μισή ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψουν. Ρίχνετε το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης και το ξύσμα πορτοκαλιού ή τη βανίλια μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν. 
  6. Προσθέτετε το μείγμα αυγού ζάχαρης και συνεχίζετε το ανακάτωμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε τα μπισκότα σε κομματάκια και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν όλα με το σοκολατένιο μείγμα και να ενσωματωθούν ισομερώς. 
  7. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στη φόρμα του κέικ και το απλώνετε ομοιόμορφα. Ισιώνετε την επιφάνειά του, το σκεπάζετε με τη μεμβράνη που προεξέχει και το βάζετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες ή αν βιάζεστε για 45 λ στη κατάψυξη, μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
  8. Για την επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί τα 230 γρ. ψιλοκομμένης κουβερτούρας. Ξεφορμάρετε το κρύο κορμό με τη βοήθεια της μεμβράνης, τον μεταφέρετε πάνω σε σχάρα και τον καλύπτετε με το γλάσο σοκολάτας, στρώνοντάς τον ισομερώς με τη βοήθεια ενός μαχαριού ή μιας μαρίζ. Το αφήνετε στην άκρη να έλθει η λιωμένη σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί η λιωμένη σοκολάτα. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιος κορμός με επικάλυψη σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.