Εύκολη και γρήγορη λεμονάτη μακαρονάδα

Εύκολη και γρήγορη λεμονάτη μακαρονάδα

Μια συνταγή για μια εύκολη, εύκολη και γρήγορη λεμονάτη

μακαρονάδα, με σκόρδο.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο. 10 [ή άλλο της αρεσκείας σας]
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι κοπανισμένο
  • 2 λεμονιών χυμός και ξύσμα
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα 
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένο
  • 10-12 φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια “αλ τέντε” σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στα πέντε λεπτά βρασμού, βγάζετε σε ένα φλυτζάνι, 1 κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια.
  2. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία το λάδι και προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το πιπέρι. Σβήνετε με το λεμόνι, δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το νερό του ζυμαρικού και το αφήνετε να κοχλάσει.
  3. Προσθέστε τα έτοιμα μακαρόνια από τη κατσαρόλα κατευθείαν στο τηγάνι, προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί και ανακατέψτε για 2′ περίπου να λιώσει το τυρί και να ενσωματωθούν τα υλικά.
  4. Σερβίρετε ζεστά τα μακαρόνια κατευθείαν από το τηγάνι πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τυρί και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό.

fac9c6142f95e5d7_IMG_3789

Πηγή:http://www.yumsugar.com/Lemon-Spaghetti-Recipe-17890171



Sintayes.gr,

Συνταγή: Εύκολη και γρήγορη λεμονάτη μακαρονάδα