Ζυμαρικό caprese με μοτσαρέλα

Ζυμαρικό caprese με μοτσαρέλα

 

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο με κρεμώδες ζυμαρικό “caprese”. Φρέσκες ντομάτες, αρώματα από βασιλικό και δυόσμο και μοτσαρέλα. Ένα υπέροχο πιάτο, με υπέροχα χρώματα και μεσογειακές γεύσεις που “παντρεύονται” μεταξύ τους με ένα πλούσιο συνδυασμό υλικών, σε ένα υπέροχο πιάτο για τους λάτρεις των ζυμαρικών. 

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ζυμαρικό αχιβάδα ή κοχύλι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 10 ντοματίνια μικρά κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 110 γρ. μπαλάκια μοτσαρέλας [bocconcini balls] κομμένες σε κυβάκια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου και βασιλικού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το ζυμαρικό σας σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, κρατάτε 1 φλ. τσαγιού από το νερό που τα βράσατε, τα σουρώνετε, τα λαδώνετε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα αφήνετε στο σουρωτήρι, στην άκρη. 
  2. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, στη κατσαρόλα που βράσατε το ζυμαρικό σας, 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε ανακατεύοντας για λίγο ακόμα.
  3. Προσθέτετε το ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη, ανακατεύετε, τη τριμμένη ντομάτα και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
  4. Ρίχνετε το γάλα και μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε στη κατσαρόλα τα ζυμαρικά , λίγο από το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε καλά να πάει παντού η σάλτσα. 
  5. Προσθέτετε τις μπάλες μοτσαρέλας και το βούτυρο και σκεπάζετε τη κατσαρόλα να σιγοβράσουν και να λιώσει η μοσαρέλα για 3 λ περίπου. Ρίχνετε λίγα φύλλα δυόσμου και βασιλικού και ανακατεύετε. Σερβίρετε τη πάστα σας γαρνίροντάς τη με λίγα επιπλέον φυλλαράκια βασιλικού.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ζυμαρικό caprese με μοτσαρέλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.