Ζύμη για τάρτα μπριζέ

Ζύμη για τάρτα μπριζέ

Βασική ζύμη για τάρτα μπριζέ για τις αλμυρές κις λορέν.

Η δόση είναι για φόρμα τάρτας 26-28 εκ.

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 130 γρ.  βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • βούτυρο και αλεύρι για τη αλεύρι για τα τη φόρμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε το βιτάμ σε κομμάτια, το αυγό, το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι ή με το ειδικό εργαλείο του μίξερ μέχρι να πετύχετε μια ζύμη σαν χονδρά ψίχουλα.[Αν χρειαστεί μπορείτε να προσθέσετε μερικές κουταλιές σούπας παγωμένο νερό].
  2. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, τη τυλίγετε σε πλαστική μεμβάνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30′ πριν τη χρησιμοποιήσετε [εν” το μεταξύ εσείς μπορείτε να φτιάχνετε τη γέμιση της τάρτας σας]. 
  3. Με τη βοήθεια πλάστη απλώνετε ένα χονδρό φύλλο στο μέγεθος της ταρτιέρας σας και μετά το μεταφέρετε στην βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα. Κόβετε τις άκρες που περισσεύουν. 
  4. Ψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής σας.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ζύμη για τάρτα μπριζέ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.