
Ζύμη για φύλλο σφολιάτας
Φτιάξτε το δικό σας φύλλο σφολιάτας γρήγορα και εύκολα για να απολαύσετε τις πίτες σας με ένα πεντανόστιμο τραγανό φύλλο.
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 4-5 νεροπότηρα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 κ.σ. λάδι
- 1-1 1/2 νεροπότηρο χλιαρό νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατεύουμε το αλεύρι [κρατείστε 1/2 ποτήρι και ρίξτε το σταδιακά], το νερό, το λάδι, το αλάτι και ζυμώνουμε αρκετή ώρα με το χέρι ή με το ειδικό εργαλείο «γάντζο» του μίξερ χειρός, μέχρι να κάνουμε μία ζύμη, που να μην κολλάει (ούτε μαλακή, ούτε σκληρή) και την αφήνουμε 30 περίπου λεπτά να ξεκουραστεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και κάνουμε δύο φύλλα. Αλείφουμε σε κάθε φύλλο μισή ποσότητα μαργαρίνης, το διπλώνουμε και κάνουμε μία μπάλα. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο.
- Βάζουμε την κάθε μπάλα σ” ένα μικρό πιάτο, τις σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τις βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείο, μέχρι να παγώσει η μαργαρίνη.
- Τη βγάζουμε από το ψυγείο και ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε ένα φύλλο.
16/05/2014
Sintayes.gr,