Ζυμαρικό με τόνο και μπρόκολο

Ζυμαρικό με τόνο και μπρόκολο

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, χορταστικό και υγιεινό πιάτο. Ζυμαρικό αρεσκείας σας με τόνο, μπρόκολο και καλαμπόκι, γαρνιρισμένο με τραγανή κρούστα παρμεζάνας.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. ζυμαρικό πένες, ή βίδες ή φουσίλι
  • 250 γρ. μπρόκολο κομμένα σε μικρά “μπουκετάκια”
  • 1/2 φλ. τσαγιού καλαμπόκι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 4 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 250 ml γάλα + 60 ml γάλα επιπλέον
  • 1 κονσέρβα τόνο [185 γρ.] σε νερό 
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα ψιλοτριμμένη 
  • 1/2 φλ. τσαγιού τρίμματα ψωμιού ή φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το ζυμαρικό σας σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πέντε [5] λ πριν βγάλετε τα μακαρόνια προσθέστε και το μπρόκολο να βράσει. Τα στραγγίζετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Διαλύετε το κορν φλάουερ στα 60 ml [1/4 φλιτζάνι] γάλα και το ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. 
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λ μέχρι να γυαλίσει και μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε 1/2 λ ακόμα. Προσθέτετε το καλαμπόκι, το μείγμα κορν φλάουερ, ανακατεύετε, προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  4. Ρίχνετε στη σάλτσα το τόνο, το μαϊντανό, τα ζυμαρικά και το μπόκολο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά αλλά απαλά να ενσωματωθούν και κατεβάζετε από τη φωτιά. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
  5. Μοιράζετε το μείγμα της κατσαρόλας σε 4 πυρίμαχα σκεύη των 500 ml χωρητικότητας, δηλ. 2 φλ. τσαγιού στο καθένα. Ανακατεύετε σε μπολ το τριμμένο ψωμί [*] ή τη τριμμένη φρυγανιά μαζί με τη παρμεζάνα και πασπαλίζετε το φαγητό ισομερώς στα 4 σκεύη.
  6. Ψήνετε στο προθερμασμένο γκριλ για 2 λ μέχρι να έχετε μια κρούστα χρυσή και τραγανή. Το βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε.

[*] Για το τριμμένο ψωμί: Παίρνετε τη ψίχα ψωμιού 2-3 ημερών, τη κόβετε σε μικρά κυβάκια και τη χτυπάτε στο multi μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε βότανα και μυρωδικά αποξηραμένα ή σε σκόνη αρεσκείας σας για να δώσετε πιο έντονη και πικάντικη γεύση.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ζυμαρικό με τόνο και μπρόκολο