Ζυμαρικό φουσίλι (fussili) με τυρί, μπέικον και πιπεριές στο φούρνο

Ζυμαρικό φουσίλι (fussili) με τυρί, μπέικον και πιπεριές στο φούρνο

Μια εύκολη συνταγή για ένα νοστιμότατο, χορταστικό πιάτο για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι. Υπέροχο ζυμαρικό φουσίλι με τυρί, μπέικον και πιπεριές Φλωρίνης σε σάλτσα ντομάτας στο φούρνο. Τόσο εύκολο στη παρασκευή του, τόσο νόστιμο στη γεύση του… Δοκιμάστε το…

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό φουσίλι (fusilli)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για άλλειμα πυρέξ
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 170 γρ. μπέικον σε φέτες, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 500 γρ. (1 συσκευασία) ελαφρώς συμπυκνωμένος ντοματοχυμός (Passata)
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού χοντροκομμένες πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο στραγγισμένες) [*]
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό + λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C  στις αντιστάσεις ή στους 180C στον αέρα. Βράζετε το ζυμαρικό σας σε άφθονο, κοχλαστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε και το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο λαδωμένο πυρέξ. 
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε με φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε το κρεμμύδι και το μπέικον για 10 λ ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και ροδίσει το μπέικον. Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά για 1 λ. 
  3. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας και το γάλα, 1/2 φλ. νερό, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και το βράζετε για 15-20 λ περίπου μέχρι να γίνει η σάλτσα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το 1 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα και ανακατεύετε καλά.
  4. Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας στο πυρέξ με τα φουσίλι, προσθέτετε τις πιπεριές Φλωρίνης και το μαϊντανό και ανακατεύετε πολύ καλά να καλυφθεί το ζυμαρικό σας με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε από πάνω την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά το τυρί. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το σερβίρετε αμέσως ζεστό.

[*] Αντί για πιπεριές Φλωρίνης σας προαιρετικά μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ψητές πιπεριές: Προθερμαίνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Παίρνετε 1-2 πιπεριές κόκκινες ή κίτρινες ή πορτοκαλί, τις κόβετε κάθετα στη μέση αφαιρείτε τους σπόρους και τις τοποθετείτε σε ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο  με τη φλούδα προς τα επάνω. Ψεκάστε τες ελαφρά με ελαιόλαδο και ψήστε τες στο γκριλ για 10 λ ή μέχρι να μαλακώσουν και μαυρίσει η φλούδα τους. Τις βγάζετε από το φούρνο, ξεφλουδίζετε τη φλούδα τους τις κόβετε σε φέτες και τις προσθέτετε στο φαγητό.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ζυμαρικό φουσίλι (fussili) με τυρί, μπέικον και πιπεριές στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.