Αναρτήθηκε στις 14/12/2016 σε Ζυμαρικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Ζυμαρικά με μελιτζάνα, μπέικον και τυρί
Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, υγιεινό και προπάντων πεντανόστιμο πιάτο. Αχιβάδες ή κοχύλια ζυμαρικό με μελιτζάνα, μπέικον, ελιές και φέτα με ανθότυρο σε κόκκινη σάλτσα ντομάτας. Ένα πιάτο για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. ζυμαρικό αχιβάδες ή κοχύλι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 φέτες μπέικον κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κομματάκια 2 εκ.
- 150 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 φλ. σάλτσα ντομάτας (έτοιμη, ή σπιτική βλέπε συνταγή εδώ)
- 3/4 φλ. τσαγιού ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι
- 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 100 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη (ή μισό φέτα μισό ανθότυρο)
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε το ζυμαρικό σας, σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ, αν φτιάξετε δική σας σάλτσα ντομάτας, ετοιμάζετε παράλληλα και αυτή σε άλλη μικρή κατσαρολίτσα. Όταν είναι έτοιμη την αφήνετε και αυτή στην άκρη.
- Σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, και σοτάρετε το μπέικον και τη μελιτζάνες, ανακατεύοντας διαρκώς για 5 λ ή μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον και οι μελιτζάνες να ροδίσουν και μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τα ντοματίνια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 λ ακόμα να αρωματιστούν τα υλικά από το σκόρδο.
- Ρίχνετε στη κατσαρόλα και τη σάλτσα ντομάτας και μόλις έλθει σε βρασμό, ρίχνετε τις ελιές και μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε για 5 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά οι μελιτζάνες. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και το μισό ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά και οι γεύσεις.
- Μεταφέρετε το φαγητό σε μπολιέρα σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας.
Πηγή
14/12/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Ζυμαρικά με μελιτζάνα, μπέικον και τυρί