Ζυμαρικά με κρεμμυδάκια, πράσα και μπέϊκον
Μια συνταγή για ένα ιδιαίτερο, αλλά πεντανόστιμο πιάτο με ζυμαρικά. Διαλέξτε το αγαπημένο σας ζυμαρικό και απολαύστε το με μια κρεμώδη σάλτσα από κρεμμυδάκια, πράσα και μπέικον πασπαλισμένα με μπόλικη παρμεζάνα.
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε.
- Εν τω μεταξύ σοτάρουμε το μπέϊκον σε τηγάνι και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Μόλις μισοκρυώσει το κόβουμε σε κομματάκια.
- Σοτάρουμε σε κατσαρόλα, σε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο τα ξερά και φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις “αναπνεύσουν” προσθέτουμε 1/2 φλ. τσαγιού νερό, τα σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10′ μέχρι να πιούν το νερό τους.
- Προσθέτουμε το μπέϊκον και το μαϊντανό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε στο για 4- 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα το ζυμαρικό μας, ή το βάζουμε μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και το μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
11/11/2014
Sintayes.gr,