Ζεστή σαλάτα κοτόπουλου με ριγκατόνι

Ζεστή σαλάτα κοτόπουλου με ριγκατόνι

Μια πεντανόστιμη σαλάτα με κοτόπουλο και ζυμαρικό σε πικάντικη κρεμώδη σάλτσα με κρεμμύδι, λιαστές ντομάτες και νιφάδες τσίλι. Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο για να το απολαύσετε ως πρώτο πιάτο ή ορεκτικά, αλλά και σαν κυρίως γεύμα ή πιάτο. 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό ριγκατόνι
  • αλάτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε φέτες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. μπέιμπι ρόκα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το ριγκατόνι, σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε μεγάλο μπολ.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλατοπιπερώνετε τις φετούλες κοτόπουλου και το τηγανίζετε για 3-4 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα (ανάλογα με το πάχος που το έχετε κόψει) χωρίς όμως να παραψηθεί και χάσει τους ζωμούς του. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το τοποθετείτε σε πιάτο να ξεκουραστεί για 5 λ.
  3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τις φέτες κρεμμυδιού, τις πασπαλίζετε με 1 πρέζα αλάτι και τις τηγανίζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 3-5 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
  4. Προσθέτετε στο τηγάνι, το πολτοποιημένο σκόρδο, τις λιαστές ντομάτας και το τσίλι και συνεχίζετε το τηγάνισμα, ανακατεύοντας για 1 λ περίπου να αρωματιστεί το μείγμα. Τέλος, ρίχνετε και τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 3-5 λ ή μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα. 
  5. Προσθέτετε στο μπολ με το ριγκατόνι και το κοτόπουλο τη ρόκα μπέιμπι και το μείγμα κρεμμυδιού κρέμας γάλακτος και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και οι γεύσεις. Σερβίρετε γαρνίροντας προαιρετικά με λίγο επιπλέον ρόκα μπέιμπι.

Πηγή