Ζελέ πολύχρωμο με φρούτα και γιαούρτι

Ζελέ πολύχρωμο με φρούτα και γιαούρτι

Ένα ανάλαφρο, δροσερό γλυκό ψυγείου με δύο ειδών ζελέ, φρέσκα φρούτα εποχής και γιαούρτι. Ένα εξαιρετικό επιδόρπιο αλλά και ένα ελαφρύ γλύκισμα για όλες τις ώρες, όλες τις περιστάσεις, για την οικογένεια και τους επισκέπτες τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 διπλό πακέτο (200 γρ.) ζελέ φράουλα ή άλλο κόκκινο ζελέ επιλογής σας όπως ρόδι ή κεράσι 
  • φρούτα εποχής, όπως κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια και στραγγισμένα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • 1 διπλό πακέτο (200 γρ.) ζελέ ανανά ή άλλο κίτρινο ζελέ επιλογής σας όπως μπανάνα ή λεμόνι
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζετε το κόκκινο ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του και το μοιράζετε σε 8 μεγάλα ποτήρια, σαν αυτά που χρησιμοποιείτε για το παγωτό. Το αφήνετε να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει ελαφρώς για να μη πάνε τα φρούτα στο πάτο των ποτηριών.
  2. Εν τω μεταξύ, πλένετε και κόβετε τα φρούτα σε κομματάκια και τα αφήνετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μόλις αρχίσει να πήζει ελαφρώς το ζελέ ρίχνετε μέσα τα φρούτα, μοιράζοντάς τα ομοιόμορφα. Τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ. 
  3. Φτιάχνετε το κίτρινο ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του, μόνο που αντικαθιστείτε το ένα ποτήρι παγωμένο νερό με το γιαούρτι. Προσέχετε να μην είναι ζεστό το ζελέ γιατί θα κόψει το γιαούρτι.
  4. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε προσεκτικά το μείγμα πάνω από το προηγούμενο ζελέ που έχει όμως πήξει καλά. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.

Tips: Αντικαταστήστε το νερό για τα ζελέ με χυμούς στη μισή ποσότητα. Γίνονται πολύ πιο γευστικά. Επίσης εναλλακτικά φορμάρετε το γλυκό σας σε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ. 

ΠηγήSintayes.gr,

Συνταγή: Ζελέ πολύχρωμο με φρούτα και γιαούρτι