Αναρτήθηκε στις 03/02/2016 σε Κυρίως πιάτα, Ορεκτικά - Μεζέδες, Πίτες, Συνταγές
Ζαμπονοτυρόπιτα με πιπεριές και ντομάτες
Μια συνταγή για μια υπέροχη ζαμπονοτυρόπιτα με πιπεριές και ντομάτα. Απολαύστε τη σκέτη ή ορεκτικό ή συνοδευτικό.
Υλικά συνταγής
- 1 συσκευασία με 2 Χοντρά φύλλα [της Pillsbury]
- 10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 150 γρ. κεφαλοτύρι πικάντικο τριμμένο
- 150 γρ. γκούντα τριμμένο
- 3 πιπεριές [1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη] σε λεπτές φέτες
- 6 ντομάτες σε ροδέλες
- λίγο αλάτι για τις ντομάτες
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο σουσάμι ή παπαρουνόσπορο για το φύλλο [προαιρετικά]
- ελαιόλαδο ή βούτυρο για άλειμμα του ταψιού και φύλλου
Εκτέλεση συνταγής
- Αφήνετε τα φύλλα εκτός ψυγείου 20-30 λ για να μαλακώσουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφετε ένα μακρόστενο πυρέξ με λάδι ή βούτυρο.
- Τρίβετε τα τυριά, τα βάζετε σε μπολ και τα ανακατεύετε να αναμειχθούν. Κόβετε το ζαμπόν σε κομματάκια και όλες τις πιπεριές σε ροδέλες και τα αφήνετε στην άκρη.
- Στρώνετε στο βουτυρωμένο πυρέξ το 1 χοντρό φύλλο. Προσθέτετε από πάνω, ισομερώς σε όλη την επιφάνεια το 1/3 του μείγματος των τριμμένων τυριών. Από πάνω στρώνετε το ζαμπόν και τις πιπεριές και τα σκεπάζετε με το άλλο 1/3 των τυριών.
- Τοποθετείτε από πάνω τις ντομάτες σε ροδέλες, τη μια δίπλα στην άλλη, τις αλατίζετε ελαφρώς και τις πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τελειώνετε με άλλη μια στρώση με το υπόλοιπο 1/3 τυριών.
- Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο, το οποίο αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο ή λάδι. Πασπαλίζετε [προαιρετικά] με το σουσάμι και ψήνετε τη πίτα στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να “σταθεί” για 5-10 λ, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή
03/02/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Ζαμπονοτυρόπιτα με πιπεριές και ντομάτες