Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο της στιγμής

Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο της στιγμής

Μια απλή και γρήγορη συνταγή για μια υπέροχη Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, ιδανικό για εσάς που θέλετε να απολαύστε κάτι απλό, εύκολο, της στιγμής πιάτο, σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό και κυρίως πιάτο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Υλικά συνταγής

  • 3 αυγά (2+1 χωριστά)
  • 200 ml νερό
  • 100 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε 
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 60 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 200 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο 
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού κομμένο (σε κυβάκια) ζαμπόν
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. βούτυρο (κατά προτίμηση φρέσκο) + 3 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 100 ml γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε με τις 3 κ.σ. βούτυρο ένα μέτριο ταψί και μόλις πιάσει ο φούρνος τους 200 βαθμούς βάζετε το ταψί στο φούρνο να κάψει καλά. 
  2.  Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το νερό, το γιαούρτι, τα 2 αυγά και το τυρί κρέμα και τα ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το μισή θρυμματισμένη, με τα χέρια σας, φέτα, το κασέρι, το ζαμπόν, το ελαιόλαδο και τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε ένα παχύρευστο χυλό. Αν ο χυλός είναι αραιός, προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι. 
  3. Βγάζετε από το φούρνο το καυτό ταψί, ρίχνετε μέσα το χυλό και τον απλώνετε σε όλη την επιφάνεια σε πάχος 2-3 εκ. περίπου ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού σας. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς.
  4. Σε ένα μπολ βάζετε το γάλα, το υπόλοιπο ταψί, το 1 αυγό και τις 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο τα ανακατεύετε και απλώνετε το μείγμα πάνω σε όλη την πίτα φροντίζοντας να πάει παντού. Ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λ ή μέχρι να ροδίσει η πίτα. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει λίγο, την αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε γαρνίροντάς τη με κλωναράκια δενδρολίβανου. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο της στιγμής