Ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Πεντανόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι. Μια γευστικότατη ζουμερή και απολαυστική πίτα με διάφορα 

τυριά και ζαμπόν που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με τη γεύση της όσους τη δοκιμάσουν. Μια πανεύκολη συνταγή (από εδώ) για το ιδανικό ορεκτικό για το οικογενειακό σας και επίσημο τραπέζι σας. Απλά δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 250 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια 
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • πιπέρι
  • 300 γρ. ζαμπόν σε φέτες
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 4 αυγά
  • 650 ml γάλα φρέσκο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε στο πάγκο εργασίας σας το φύλλο κανταΐφι και το ξεχωρίζετε με τα χέρια σας πολύ καλά να αφρατέψει. Τρίβετε τα κίτρινα τυριά, κόβετε σε μικρά κυβάκια τη φέτα και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε, προαιρετικά, λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο και πιπέρι και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. 
  2. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση του το μισό φύλλο κανταΐφι, το πιέζετε προς τη βάση ελαφρώς με τα χέρια σας. Από πάνω απλώνετε ισομερώς τη μισή ποσότητα τυριών. Πάνω από τα τυριά στρώνετε τις φέτες ζαμπόν και από πάνω πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια την υπόλοιπη ποσότητα τυριών.
  3. Τέλος πάνω από τα τυριά στρώνετε ισομερώς το υπόλοιπο μισό φύλλο κανταΐφι και ισιώνετε την επιφάνειά του πιέζοντάς το ελαφρώς προς τα κάτω. Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε σε ένα μπολ και μόλις χλιαρίνει καλά προσθέτετε τα αυγά και το γάλα και τα χτυπάτε με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν. Περιχύνετε με το μείγμα τη πίτα σας και την αφήνετε για 5-10 λ να απορροφηθεί το μείγμα. 
  4. Στη συνέχεια ψήνετε τη πίτα σας σε προθερμασμένο στους 180 φούρνο για 45-50 λ ή μέχρι να ψηθεί καλά και ροδίσει το φύλλο κανταΐφι στη βάση και την επιφάνεια. Τη βγάζετε από το φούρνο και τη σερβίρετε αμέσως ζεστή ή χλιαρή ώστε να λιώνουν τα τυριά. 

Σημείωση: Προαιρετικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κίτρινα τυριά, δηλ. το κεφαλοτύρι, το κασέρι και τη γραβιέρα με άλλα ημίσκληρα ή σκληρά κίτρινα τυριά επιλογής σας.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.