Αναρτήθηκε στις 08/06/2016 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Ρύζι - Ριζότο, Συνταγές
Υπέροχο κοτόπουλο με λαχανικά σε πικάντικη σάλτσα κάρυ
Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο, πικάντικο κοτόπουλο με λαχανικά σε υπέροχη σάλτσα με γάλα καρύδας, σαφράν και κάρυ. Συνοδεύστε το με ρύζι μπασμάτι και απολαύστε ένα τέλειο γεύμα.
Υλικά συνταγής
- 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου
- 3 πατάτες μέτριες
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 κολοκυθάκι
- 150 ml γάλα καρύδας
- 1 κ.γ. κοφτό κουρκούμη [κιτρινόριζα]
- 1 κ.γ. κοφτό κάρυ
- 1 πρέζα σαφράν
- 1/2 κ.γ. κόλιανδρος
- 1 κοφτό κ.γ. τσίλι κόκκινο [*]
- 1 πράσινη καυτερή πιπεριά τσίλι [*]
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- ρύζι πιλάφι για συνοδευτικό
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό χωρίς να τις αφήσετε να παραβράσουν. Μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε μικρούς κύβους και τις αφήνετε στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ, κόβετε: σε φέτες τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, τη κόκκινη πιπεριά, το κοτόπουλο σε κύβους και ψιλοκόβετε και το πράσινο καυτερό τσίλι [πιπεριά].
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε το κοτόπουλο απ” όλες τις πλευρές μέχρι να ασπρίσει. Το αφαιρείτε από το τηγάνι σε πιατέλα.
- Προσθέτετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο στο ζεστό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρετε για 2-3 λ μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε τη κόκκινη πιπεριά και το κολοκυθάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3-4 λ.
- Ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά, το πράσινο τσίλι [προαιρετικά], το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τις πατάτες, το γάλα καρύδας και 1/2 φλ. νερό. Σκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λ περίπου.
- Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το πιλάφι σας [κατά προτίμηση με ρύζι μπασμάτι βλέπε συνταγή εδώ] και σερβίρετε το κοτόπουλο με το ρύζι στο οποίο γαρνίρετε με μια πρέζα σαφράν για περισσότερη γεύση.
[*] Αυξομειώστε τη ποσότητα ανάλογα πόσο καυτερό το προτιμάτε.

Βράστε τις πατάτες. Εν τω μεταξύ, κόψτε τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, τη πιπεριά, το κοτόπουλο και το πράσινο τσίλι.

Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες,τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μικρούς κύβους.

Προσθέτετε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το σοτάρετε απ” όλες τις πλευρές. Το αφαιρείτε από το τηγάνι.
Προσθέτετε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε τη κόκκινη πιπεριά και τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λ .

Στη συνέχεια, προσθέστε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.

Προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε αυτό και ανακατεύετε καλά. Προσθέστε το γάλα καρύδας, λίγο νερό ή ζωμό κότας.

Σκεπάζετε το φαγητό και το σιγοβράζετε για 15 λ περίπου.

Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι, προσθέτοντας λίγο σαφράν για περισσότερη γεύση!
Πηγή
08/06/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Υπέροχο κοτόπουλο με λαχανικά σε πικάντικη σάλτσα κάρυ