Υπέροχο σοκολατένιο cheesecake oreo

Υπέροχο σοκολατένιο cheesecake oreo

Πανεύκολο, αφράτο, δροσερό σοκολατένιο cheesecake με μπισκότα oreo για να απολαύσετε το τέλειο επιδόρπιο και όχι μόνο. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) που θα λατρέψουν όλες οι ηλικίες και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση: 
  • 1 ½ φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε ψίχουλα μπισκότα όρεο
  • 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • Για τη γέμιση: 
  • 1 ½ φλ. τσαγιού σταγόνες μαύρης κουβερτούρας, λιωμένες
  • 900 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 20 μπισκότα Oreo, χοντροκομμένα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Σε ένα μπολ ρίχνετε αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά τα ψιλο-θρυμματισμένα στο multi μπισκότα όρεο και το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το στρώνετε ισομερώς σε όλη τη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση. 
  2. Για τη γέμιση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις. Λιώνετε τις σταγόνες κουβερτούρας σε μπεν μαρί, τις αποσύρετε από τη φωτιά και τις αφήνετε στην άκρη, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου.  
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μαλακό τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα λείο, αφράτο μείγμα. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά και τα αυγά, χτυπώντας διαρκώς μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως. Αφήνετε το μίξερ ρίχνετε μέσα στο μείγμα τα μισά χοντροκομμένα oreo και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
  5. Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα στη φόρμα, πάνω στη βάση. Τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα χοντροκομμένα μπισκότα oreo και τα πιέζετε ελαφρώς με τα χέρια σας προς τα κάτω, προς τη σοκολατένια γέμιση. Ψήνετε το cheesecake σας στο προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε το ταψί πάνω σε σχάρα για 15 λ να κρυώνει.
  6. Στη συνέχεια “τρέχετε” ένα μεγάλο μαχαίρι, ανάμεσα στα τοιχώματα της φόρμας και του cheesecake για να χαλαρώσει. Το αφήνετε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει καλά και μετά το βάζετε στο ψυγείο για 8 ώρες, ιδανικά για 1 βράδυ. Το ξεφορμάρετε πριν το σερβίρετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Υπέροχο σοκολατένιο cheesecake oreo

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.