Υπέροχο γλυκό με λάιμ, ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα

Υπέροχο γλυκό με λάιμ, ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα

Ένα υπέροχο γλύκισμα με λάιμ, ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα για να απολαύσετε το τέλειο επιδόρπιο και όχι μόνο. Μια εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για για ένα γλυκό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με τη τραγανή μπισκοτένια βάση του και τη πλούσια σε γεύση γέμισή του.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα μπισκότα βουτύρου τύπου Πτι Μπερ
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • Για τη γέμιση:
  • 115 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κρόκοι μεγάλων αυγών
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ. περίπου)
  • ½ φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
  • ½ φλ. τσαγιού χυμός λάιμ
  • 2 κ.γ. ξύσμα λάιμ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα & φέτες λάιμ για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε καλά ένα τετράγωνο ταψάκι 22 ή 23 εκ. με αλουμινόχαρτο ή χαρτί ψησίματος το οποίο φροντίζετε να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα. 
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα και τα μεταφέρετε σε ένα μπόλ. Αναμιγνύετε καλά το λιωμένο βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη, τα ρίχνετε στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και το στρώνετε ομοιόμορφα πιέζοντάς το ελαφρώς προς τη βάση. Ψήνετε τη βάση στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ. 
  3. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε και τους κρόκους αυγών, έναν τη φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, το ινδοκάρυδο, το χυμό και ξύσμα λάιμ και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα γέμισης πάνω από τη ζεστή ψημένη βάση, το στρώνετε ομοιόμορφα, το ξαναβάζετε στο φούρνο και το ψήνετε για 15-18 λ ή μέχρι να ροδίσουν τα άκρα του γλυκού. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. 
  5. Ξεφορμάρετε το γλυκό σας, σηκώνοντάς το με το αλουμινόχαρτο που εξέχει το κόβετε σε μικρά-μέτρια κομμάτια, το πασπαλίζετε σε ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε με φέτες λάιμ. 

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Υπέροχο γλυκό με λάιμ, ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα