Αναρτήθηκε στις 08/02/2020 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Υπέροχα τρουφάκια με καρύδια
Πεντανόστιμα, λαχταριστά τρουφάκια με καρύδια και δύο ειδών σοκολάτες που σίγουρα θα απολαύσουν όλοι οι λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο μικρών και μεγάλων γλύκισμα ιδανικό για την οικογένεια για κέρασμα στους φίλους και τους καλεσμένους μας αλλά και για να τα προσφέρουμε ως δώρο. Δοκιμάστε τα!
Υλικά συνταγής
- Για τη γέμιση
- 600 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 340 γρ. κρέμα γάλακτος light, με γύρω στα 15% λιπαρά
- 25 γρ. γάλα light, με γύρω στο 1,5% λιπαρά
- 120 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα στο μούλτι
- Για την επικάλυψη
- 320 γρ. κουβερτούρα μπίτερ
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος light, με γύρω στα 15% λιπαρά
- 50 γρ. γάλα σόγιας
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη γέμιση: Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος με το γάλα σε μέτρια φωτιά και μόλις εμφανισθούν οι πρώτες μικρές φουσκάλες κοχλασμού τα αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και περιχύνετε τη σοκολάτα μέσα στο μπολ.
- Περιμένετε για 1 λ να μαλακώσει η σοκολάτα και μετά ανακατεύετε πολύ με σπάτουλα μέχρι να λιώσει πλήρως η σοκολάτα. Μόλις έχετε ένα λείο ομοιογενές μείγμα προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνετε για 1-2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά για να μπορεί να πλάθεται εύκολα.
- Για την επικάλυψη: Σπάτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος με το γάλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσουν να παίρνουν βράση, τα αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και περιχύνετε τη σοκολάτα μέσα στο μπολ.
- Περιμένετε για 1 λ να μαλακώσει η σοκολάτα και ομογενοποιείτε ανακατεύοντας καλά με σπάτουλα, μέχρι να έχετε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αισθανθείτε τη κρέμα κρύα στα χείλη σας. Με αυτόν τον τρόπο η επικάλυψη θα παραμείνει λαμπερή και τραγανή χωρίς να θαμπώσει ή να ασπρίσει.
- Βγάζετε το μείγμα της γέμισης από το ψυγείο και το πλάθετε σε μπαλάκια. Βουτάτε τα μπαλάκια ένα-ένα στη σοκολατένια επικάλυψη και τα αφήνετε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν, για τουλάχιστον 1 ώρα, πριν τα σερβίρετε.

Πηγή
08/02/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Υπέροχα τρουφάκια με καρύδια