Υγρό κέικ σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης

Υγρό κέικ σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης

Ένα λαχταριστό, υγρό κέικ σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης. Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε το τέλειο κέικ με το γάλα, το τσάι ή το καφεδάκι σας. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. σοκολάτα Υγείας κουβερτούρα 60%-70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • 4 μεγάλα αυγά, χωριστά οι κρόκοι με τα ασπράδια
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 κ.σ. ρούμι (προαιρετικά)
  • 50 γρ. αλεσμένη σχεδόν σε σκόνη, ψίχα από φιστίκια Αιγίνης
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση, διάστασης 23 εκ. περίπου και προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. 
  2. Λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτας και βουτύρου σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα, φροντίζοντας το νερό που σιγοβράζει να μην ακουμπά στο μπολ του μπεν μαρί. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στη άκρη να κρυώσει ελαφρώς. 
  3. Σε ένα μπολ βάζετε τους κρόκους αυγών και τις 2 ειδών ζάχαρες και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψουν. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, το λικέρ, το αλεύρι και το αλεσμένο φιστίκι και συνεχίζετε το χτύπημα για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  4. Σε άλλο καθαρό μπολ ρίχνετε το ασπράδια και το αλάτι και τα χτυπάτε με καθαρό μίξερ μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές και έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Ρίχνετε 1-2 κ.σ. μαρέγκα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε με το κουτάλι, με απαλές κινήσεις. Προσθέτετε και την υπόλοιπη μαρέγκα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω μέχρι επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  5. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι/φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ ή μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα στο κέντρο του. Έτσι θα παραμείνει πολύ μαλακό και υγρό στο κέντρο του. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια το σερβίρετε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή με παγωτό φιστίκι. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Υγρό κέικ σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.