Χοιρινό στρογκανόφ με πατάτες

Χοιρινό στρογκανόφ με πατάτες

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο. Χοιρινό στρογκανόφ και μανιτάρια, με πατατούλες στο τηγάνι για το καθημερινό, Κυριακάτικο αλλά και επίσημο τραπέζι σας. 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες κομμένες σε κομμάτια 3 εκ.
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 600 γρ. χοιρινό φιλέτο κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 60 γρ. βούτυρο κρύο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 240 γρ. ξινόκρεμα (σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • αλάτι πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά για πασπάλισμα 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα τις σκεπάζετε με αλατισμένο νερό και τις σιγοβράζετε για 8 λ περίπου από την ώρα που έλθουν σε βρασμό ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε στην άκρη.
  2. Εν τω μεταξύ, ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο, σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο και το ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τις φέτες χοιρινού και τις σοτάρετε σε παρτίδες για 3 λ περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές. Τις αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
  3. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι, μειώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, ανακατεύοντας, για 8 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ ακόμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, σε πιατέλα.
  4. Ζεσταίνετε σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Μετά αυξάνετε τη θερμοκρασία στο υψηλό, προσθέτετε τις μισοβρασμένες πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τις τηγανίζετε ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 6 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. 
  5. Προσθέτετε το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, τα 2/3 της ξινόκρεμας, το μείγμα κρεμμυδιών μανιταριών και 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό ή ζωμό κότας. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε τις φέτες χοιρινού και το αφήνετε για 5 λ να σιγοβράζει. Ρίχνετε την υπόλοιπη ξινόκρεμα, ανακατεύετε, το αφήνετε 1 λ και μετά το αφαιρείτε από τη φωτιά.
  6. Σερβίρετε τις πατάτες με το το στρογκανόφ πασπαλισμένες με πάπρικα. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινό στρογκανόφ με πατάτες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.