Χοιρινό με σάλτσα μαρμελάδας με τζίντζερ στη κατσαρόλα

Χοιρινό με σάλτσα μαρμελάδας με τζίντζερ στη κατσαρόλα

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο και νοστιμότατο Χριστουγεννιάτικο πιάτο. Χοιρινό με σάλτσα μαρμαλάδας με τζίντζερ και … Καλά Χριστούγεννα.

Υλικά συνταγής

  • 1.8 κιλά χοιρινό ρολό  [λαιμός ]
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 3 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαρμελάδα αρεσκείας σας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα:
  • 1 πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1/3 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • λίγα φύλλα σπανάκι ή μαρούλι χονδροκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε σε μπολ το κρασί, τη σόγια σως, τη μουστάρδα, το 1/3 φλ. τσαγιού μαρμελάδα και το τζίντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά να να ενσωματωθούν πλήρως.
  2. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι ή κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά για 8′-10′ , μέχρι να “θωρακισθεί” ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το μείγμα του κρασιού στο τηγάνι και μόλις έλθει σε σημείο βρασμού προσθέτουμε και το ζωμό κότας. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 30′-40′ ραντίζοντας κατά διαστήματα το κρέας με το κρασί.. Βγάζουμε το κρέας και μόλις κρυώσει ελαφρώς το κόβουμε σε φέτες. 
  3. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε 1 φλ. τσαγιού από το ζωμό του κρέατος που έμεινε στη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη μαρμελάδα. Τη σιγοβράζουμε για 15′, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να πήξει ελαφρά.
  4. Για το σερβίρισμα: Σε μεγάλη μακρόστενη πιατέλα, βάζουμε το σπανάκι ή το μαρούλι, από πάνω το χοιρινό μας, γαρνίρουμε περιμετρικά με το μήλο και τα καρύδια,το περιχύνουμε με το μείγμα μαρμελάδας και σερβίρουμε.

Καλά Χριστούγεννα

Amberley-Xmas

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινό με σάλτσα μαρμελάδας με τζίντζερ στη κατσαρόλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.