Βlack forest στο … ποτήρι
Υπέροχο Black forest … στο ποτήρι!!! Μια συνταγή για ένα απλό γρήγορο και εύκολο στη παρασκευή του γλύκισμα για όλες τις περιστάσεις που σίγουρα θα σας γίνει γλυκιά συνήθεια.
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. κομπόστα βύσσινο με το αντίστοιχο σιρόπι τους
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 18 cookies σοκολάτας
- 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση συνταγής
- Τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα τα βύσσινα, το αντίστοιχο σιρόπι τους και τη κρυσταλλική ζάχαρη και τα σιγοβράζετε, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 2-3 λ ή μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 10-15 λ να κρυώσει καλά.
- Μετά στραγγίζετε τα βύσσινα σε ένα μπολ. Μεταφέρετε τα βύσσινα σε άλλο μπολάκι το οποίο σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο. Χωρίζετε το σιρόπι σε 2 μέρη: Το 1/3 του σιροπιού το βάζετε σε φλιτζάνι, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε και αυτό στο ψυγείο. Το υπόλοιπο 2/3 του σιροπιού το αφήνετε στην άκρη.
- Τοποθετείτε σε καθαρό μπολ τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί.
- Τοποθετείτε στο πάγκο εργασίας σας 6 ποτήρια χωρητικότητας 250 ml (1 φλιτζάνι). Βουτάτε, ένα ένα, τα 6 cookies στο σιρόπι και τα τοποθετείτε στη βάση των ποτηριών. Στρώνετε το 1/3 της κρέμας σαντιγί, ισομερώς μοιρασμένες πάνω από τα μπισκότα.
- Επαναλαμβάνετε άλλες δύο φορές την ίδια διαδικασία, δηλ. 6 μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι, από πάνω το 1/3 της κρέμας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αν σας περίσσεψε σιρόπι το βάζετε στο ψυγείο στο φλιτζάνι με αυτό που κρατήσατε.
- Τοποθετείτε τα ποτήρια στο ψυγείο, για 1 1/2 ώρα για να μαλακώσουν τα cookies. Πριν σερβίρετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού, μοιράζετε τα βύσσινα ισομερώς στα 6 ποτήρια και τα περιχύνετε με το σιρόπι.
18/05/2016
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Βlack forest στο … ποτήρι
Tags: Black Forest γλυκά επιδόρπια συνταγές ψυγείου