Βίδες ογκρατέν με τυρί κρέμα, ρεγκάτο και παρμεζάνα

Βίδες ογκρατέν με τυρί κρέμα, ρεγκάτο και παρμεζάνα

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα ντοστιμότατο “ογκρατέν” με βίδες και τυριά. Ένα υπέροχο πιάτο με ζυμαρικό το οποίο μπορείτε να το απολαύσετε ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό με ψητό κρέας ή μπιφτέκια.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. βίδες
  • 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 200 ml φρέσκο γάλα
  • 300 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι πιπέρι μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο πυρέξ.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τα 3/4 από το ρεγκάτο και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να προκύψει μια ελαφρώς κρεμώδη σάλτσα (όχι πολύ πηχτή).
  3. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε στο πυρέξ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ρεγκάτο και την παρμεζάνα. Τα ψήνουμε για 30-40′ περίπου, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια τους.

Pasta-gratin (2)

theonewithallthetastes.com



Sintayes.gr,

Συνταγή: Βίδες ογκρατέν με τυρί κρέμα, ρεγκάτο και παρμεζάνα