Αναρτήθηκε στις 21/12/2015 σε Ζυμαρικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Βίδες με γιαούρτι, τυριά και μπεσαμέλ με σκόρδο και λεμόνι
Βίδες με γιαούρτι, τυριά και μπεσαμέλ, σκόρδο και λεμόνι. Μια συνταγή για ένα συναρπαστικό πιάτο, με υλικά που ταιριάζουν τόσο καλά μεταξύ τους που κάνουν το πιάτο αυτό ακαταμάχητο. Απολαύσετε σκέτο ή ορεκτικό ή συνοδευτικό με τα ψητά σας.
Υλικά συνταγής
- Για τις βίδες:
- 400 γρ. ζυμαρικά βίδες (ή οποιοδήποτε της αρεσκείας σας)
- 120 γρ. φέτα τριμμένη
- 100 γρ. κασέρι τριμμένο
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
- Για την μπεσαμέλ:
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ.αλεύρι
- 500 γρ. γάλα
- 60 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 λεμονιού το ξύσμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Για τις βίδες: Βράζετε τις βίδες ή άλλο ζυμαρικό αρεσκείας σας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε, τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο πυρέξ και τα ανακατεύετε με το γιαούρτι, τη φέτα και το κασέρι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Για την μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μη σβολιάσει. Σταδιακά προσθέτετε το γάλα, εξακολουθώντας να ανακατεύετε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
- Αποσύρετε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και τη κεφαλογραβιέρα και αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Περιχύνετε τη μπεσαμέλ πάνω από τα ζυμαρικά και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.

http://theonewithallthetastes.com
21/12/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Βίδες με γιαούρτι, τυριά και μπεσαμέλ με σκόρδο και λεμόνι