Βίδες με κοτόπουλο, μπέικον και τυρί στο τηγάνι

Βίδες με κοτόπουλο, μπέικον και τυρί στο τηγάνι

Ένα υπέροχο, λαχταριστό, πεντανόστιμο πιάτο για το οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας, που θα σας ενθουσιάσει οπτικά αλλά προπάντων με την υπέροχη γεύση του. Ζυμαρικό βίδες με κοτόπουλο γαρνιρισμένο με λιωμένο τυρί και πασπαλισμένο με τραγανό μπέικον. 

Υλικά συνταγής

  • 4 φέτες μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. γάλα (+ λίγο περισσότερο αν χρειαστεί)
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού μπουκίτσες ψημένου κοτόπουλο 
  • 250 γρ. ζυμαρικό βίδες
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κ.σ. μείγμα μυρωδικών αποξηραμένων (άνηθο, μαϊντανό, βασιλικό, κρεμμύδι & σκόρδο σε σκόνη)
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ (στο χοντρό του τρίφτη)
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε το μπέικον και το σοτάρετε για 6 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανό. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το απώνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει.
  2. Αφήνετε το τηγάνι στη φωτιά με 1 κ.σ. από το λίπος που άφησε το μπέικον και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λ ανακατεύοντας να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτετε στο τηγάνι το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα και μόλις έλθουν σε βρασμό ρίχνετε τις μπουκίτσες κοτόπουλου, τις βίδες, αλατοπίπερο και τα ανάμεικτα αποξηραμένα μπαχαρικά. 
  3. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας (αν τα θέλετε αλ τέντε τα υγρά θα φτάσουν αν τα θέλετε αρκετά βρασμένα συμπληρώστε με γάλα).  
  4. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες οι βίδες, ανακατεύετε, πασπαλίζετε πάνω απ” όλη την επιφάνεια του φαγητού το τριμμένο τσένταρ και από πάνω απλώνετε το μπέικον. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο τελείως χαμηλό, σκεπάζετε με το καπάκι του το τηγάνι και το αφήνετε για 1-2 λ ή μέχρι να λιώσει καλά το τυρί. 
  5. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το σερβίρετε, όπως είναι στο τηγάνι, πασπαλισμένο με το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

γγγγγ

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Βίδες με κοτόπουλο, μπέικον και τυρί στο τηγάνι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.