Βελούδινο cheesecake πραλίνας με βάση oreo

Βελούδινο cheesecake πραλίνας με βάση oreo

Ένα νοστιμότατο, κρεμώδες, πλούσιο σε γεύση και υφή cheesecake, με μια φανταστική βελούδινη κρέμα τυριού-πραλίνας, με μια τραγανή βάση με μπισκότα oreo και με καβουρδισμένα φουντούκια που θα απογειώσει τη γεύση σας. Μια πανεύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα εξαιρετικό γλύκισμα, που δεν χρειάζεται καν ψήσιμο, για να το απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας και που θα σας μείνει αξέχαστο. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. (περίπου 40) μπισκότα Oreo
  • 115 γρ. (1/2 φλ. τσαγιού) βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 50 γρ. ( 1/4 φλ. ) ζάχαρη άχνη [*]
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 300 γρ. (1 φλ. τσαγιού) πραλίνα φουντουκιού
  • 240 ml (1 φλ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-35%, κρύα
  • 60 γρ. (3/4 φλ. τσαγιού) φουντούκια χωρίς τη φλούδα τους

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση oreo: Βουτυρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. ή ένα αντίστοιχο στρογγυλό ταψί και στρώνετε στη βάση της χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε ολόκληρα τα μπισκότα όρεο (μαζί με την κρέμα τους) και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σαν “ψίχουλα”. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε ξανά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν “βρεγμένη άμμο”. 
  2. Ανακατεύετε καλά τα ψίχουλα όρεο με μια σπάτουλα, τα αδειάζετε στην έτοιμη φόρμα και με την ανάποδη ενός κουταλιού τα στρώνετε προσεκτικά, πιέζοντάς τα, στη βάση και τα τοιχώματα της φόρμας όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε. 
  3. Για τη κρέμα τυριού-πραλίνας: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και να έχετε ένα κρεμώδες ομογενοποιημένο μείγμα.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε την πραλίνα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, για 3-5 λ ή μέχρι να ομογενοποιηθεί, αφρατέψει και πήξει ελαφρώς το μείγμα. 
  5. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί, πάνω στη βάση όρεο και μια σπάτουλα ισιώνεται την επιφάνειά του. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6-7 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ μέχρι να πήξει και σταθεροποιηθεί. 
  6. Για τα φουντούκια: Ρίχνετε τα φουντούκια σε ένα μικρό τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία και τα καβουρδίζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακινώντας συχνά το τηγάνι, για 5-7 λ ή μέχρι να χρυσίσουν ομοιόμορφα. Παρακολουθήστε τα με προσοχή για να μην καούν. 
  7. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν ελαφρώς τα μεταφέρετε σε ένα γουδί και με το γουδοχέρι τα θρυμματίζετε σε μικρά κομματάκια. Μόλις κρυώσουν τελείως τα φουντούκια σας τα πασπαλίζετε πάνω από το cheesecake σας και σερβίρετε. 

[*] Αντί για ζάχαρη άχνη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρυσταλλική ζάχαρη στην ίδια ποσότητα. 

Tip: Για να έχετε ένα απολύτως σταθεροποιημένο μείγμα γέμισης τυριού-πραλίνας, σας συνιστούμε να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ πριν το σερβίρισμα, οπότε να έχει 8-12 ώρες να ψυχθεί καλά. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Βελούδινο cheesecake πραλίνας με βάση oreo