Βελούδινη σοκολατένια πουτίγκα

Βελούδινη σοκολατένια πουτίγκα

Μια βελούδινη λαχταριστή σοκολατένια πουτίγκα που κανείς, μικρός ή μεγάλος, δεν μπορεί να της αντισταθεί! Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα εξαιρετική πουτίγκα που θα ενθουσιάσει όποιον την δοκιμάσει για την υπέροχη γεύση και υφή της!

Υλικά συνταγής

  • Για την πουτίγκα
  • 750 γρ. (3 κούπες) γάλα
  • 120-180 γρ. (½-¾ κούπας) ζάχαρη, ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε την πουτίγκα
  • 5 γρ. (1 κ.γ.) εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 γρ. (3 κοφτές κ.σ.) κορν φλάουρ
  • 30 γρ. (3 κ.σ.) κακάο σε σκόνη
  • 1 αυγά + 2 κρόκους αυγών
  • 180 γρ. κουβερτούρα υγείας
  • 30 γρ. (2 κ.σ.) βούτυρο αγελαδινό
  • Για το γαρνίρισμα
  • 180 γρ. (¾ κούπας) κρέμα γάλακτος πλήρης, 35% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
  • ψιλοκομμένη λευκή και μαύρη κουβερτούρα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την πουτίγκα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε τα 3/4 της ποσότητας από το γάλα (κρατάτε μισή κούπα για το βήμα 2), μαζί με την μισή ποσότητα ζάχαρης και τα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  2. Παράλληλα σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια, τον κορν φλάουρ, το κακάο και την 1/2 κούπα κρύο γάλα που κρατήσατε και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά και να μην έχουν σβόλους. 
  3. Μετά αδειάζετε το μείγμα του μπολ μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας συγχρόνως έντονα και γρήγορα μέχρι να ενσωματωθεί και σιγοβράζετε ανακατεύοντας διαρκώς για 2 λ μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα.
  4. Στο ίδιο μπολ ρίχνετε τα αυγά τα χτυπάτε καλά με σύρμα και μετά με την βοήθεια μιας κουτάλας παίρνετε μέρος από την ζεστή κρέμα πολύ σιγά στην αρχή ανακατεύοντας έντονα. Πάντα με την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτετε τα αυγά ανακατεύοντας έντονα και μόλις πάρει βράση η κρέμα την αποσύρετε από την φωτιά.
  5. Σε αυτό το σημείο ιδανικά σουρώνετε γρήγορα το μείγμα από ένα ψιλό σουρωτήρι (δεν είναι απαραίτητο) και στη συνέχεια όσο είναι ακόμα καυτό το μείγμα προσθέτετε την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν στην κρέμα.
  6. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνειά της, καλύπτετε με μια μεμβράνη και αφήνετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 με 1:30 ώρα μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
  7. Για το γαρνίρισμα: Πριν σερβίρετε χτυπάτε την κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τρίβετε λίγη μαύρη και λευκή κουβερτούρα. Γαρνίρετε την πουτίγκα σας με ροζέτες σαντιγί, πασπαλίζετε τις 2 ειδών κουβερτούρες και σερβίρετε.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Βελούδινη σοκολατένια πουτίγκα