
Βελούδινα τρουφάκια μπανάνας με μπισκότα πτι μπερ espresso
Διαφορετικά αλλά υπέροχα βελούδινα τρουφάκια μπανάνας με μπισκότα πτι μπερ espreso, για να τα απολαύσετε με τους αγαπημένους σας αλλά και … μόνοι σας.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο μπισκοτα πτι μπερ
- 200g μαλακή μαργαρίνη αλατισμένη
- 200g βανίλια (υποβρύχιο)
- 2 μονές δόσεις espresso
- 1 μπανάνα
- 250g κουβερτούρα
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη βανίλια [υποβρύχιο] και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις γίνει μια αφράτη κρέμα προσθέτουμε τις δόσεις του espresso.
- Βγάζουμε από το μίξερ και ανακατεύουμε στην κρέμα τη μπανάνα κομμένη σε κύβους και το 1/2 των μπισκότων, που έχουμε σπάσει με τη βοήθεια ενός πλάστη.
- Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα επάνω σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόχαρτο και παγώνουμε στην κατάψυξη.
- Παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα μπεν μαρί. Πλάθουμε στρογγυλά τα παγωμένα πλέον σοκολατάκια. Απλώνουμε σοκολάτα με το ένα χέρι και με το άλλο «τυλίγουμε» στο υπόλοιπο τριμμένο μπισκότο. Διατηρούμε στο ψυγείο.
30/05/2014
Sintayes.gr,