Βασική συνταγή για κρέπες

Βασική συνταγή για κρέπες

Μια πανεύκολη συνταγή με ΣΙΓΟΥΡΗ επιτυχία με υλικά που όλοι έχουμε στη κουζίνα μας. Οι κρέπες, από το γαλλικό crêpe, είναι λεπτές και στρογγυλές τηγανίτες, με μαλακή και ελαστική σύσταση. Σας δίνω μια πανεύκολη  συνταγή για κρέπες που θα τις χρησιμοποιήσετε  τόσο σε γλυκιές όσο και σε αλμυρές συνταγές.

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. bakin powder
  • 1 κουταλάκι αλάτι (για αρμυρές κρέπες)
  • 1 βανίλια + 50 γρ. ζάχαρη (για γλυκές κρέπες)
  • βούτυρο (μαργαρίνη) για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα προαναφερόμενα υλικά για τις κρέπες, με τη σειρά που αναφέρονται (εκτός από το βούτυρο) και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός, αρχικά σε χαμηλή και σταδιακά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα λείο χυλό.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 20 εκ. ρίχνετε 1 κ.γ. βούτυρο να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει γεμίζετε με το χυλό σας 1 μικρό ένα φλιτζανάκι του καφέ (ή αν έχετε μεγαλύτερο το γεμίζετε κατά τα 3/4), το ρίχνετε στο καυτό βούτυρο και ανακινείτε το τηγάνι, κάνοντας κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε ο χυλός να απλωθεί σε όλη τη βάση του τηγανιού. .
  3. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και τηγανίζετε τη κρέπα για 2-3 λ περίπου ή μέχρι να πήξει για να σταθεροποιηθεί από τη κάτω πλευρά και να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Μετά με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας την γυρίζετε να τηγανιστεί και από την άλλη για 1-2 λ περίπου. 
  4. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τηγανιστούν όλες οι κρέπες σας. Τις τοποθετείτε τη μια πάνω στην άλλη σε μεγάλο πιάτο και ετοιμάζετε τη γέμιση.

Σημείωση: Στη πρώτη κρέπα αφήστε το βούτυρο να κάψει καλά πριν ρίξετε το χυλό. Μην απογοητευτείτε αν η πρώτη κρέπα δεν σας βγει καλή. Θα συνηθίσετε τη διαδικασία και θα σας είναι πανεύκολο.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Βασική συνταγή για κρέπες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.