Ζύμη βάσης για πίτσα

Ζύμη βάσης για πίτσα

Το μυστικό της επιτυχίας της πίτσας κρύβετε στο ζυμάρι της. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για να δείτε τη διαφορά…

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 γρ.μαγιά νωπή
  • 180 ml χλιαρό νερό
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ.  αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και μετά τη ρίχνουμε στο αλεύρι.
  3. Αρχίζουμε να χτυπάμε με το γάντζο του μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το γάντζο μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ομοιογενή, που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
  4. Σταματάμε το ζύμωμα σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 περίπου ώρα να φουσκώσει.[Εν “ το μεταξύ ετοιμάζουμε τα υλικά για τη κάλυψη της πίτσας και προθερμαίνουμε το φούρνο μας].
  5. Ξαναζυμώνουμε ή χτυπάμε με το γάντζο του μίξερ για λίγα ακόμη λεπτά τη ζύμη  και μετά την απλώνουμε στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε φροντίζοντας να έχει ισομερή πάχος παντού.
  6. Αφήνετε 10-15΄να ξεκουραστεί η ζύμη και μετά τη γαρνίρουμε με τα υλικά που θέλουμε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ζύμη βάσης για πίτσα