Βακαλάος με πατάτες και πιπεριές στο φούρνο

Βακαλάος με πατάτες και πιπεριές στο φούρνο

Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό. Βακαλάος με πατάτες, πιπεριές και σκόρδο στο φούρνο για ένα υγιεινό πιάτο για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. φιλέτο βακαλάου ξαλμυρισμένο
  • 3 πιπεριές [1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη] σε φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 700 γρ. πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες + 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες με τη φλούδα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5-6 ελιές καλαμών [προαιρετικά]
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. περίπου. Κόβετε το βακαλάο σε μέτρια κομμάτια και τα τοποθετείτε στο πυρέξ. Αφήνετε τις ελιές Καλαμών μέσα σε νερό να ξαλμυρίζουν.
  2. Καθαρίζετε τις πατάτες τις κόβετε σε μέτριους κύβους και τις “θωρακίζετε” σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Κόβετε το κρεμμύδι και και τις πιπεριές σε φέτες και τα σοτάρετε σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν καλά. Βάζετε και τα σκόρδα σε φετούλες και σοτάρετε για 1/2 λ ακόμα ανακατεύοντας. 
  3. Ρίχνετε τις πατάτες, τα σοταρισμένα λαχανικά, τη δάφνη τα ολόκληρα με τη φλούδα τους σκόρδα μέσα στο πυρέξ, πασπαλίζετε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνετε.
  4. Διαλύετε το τοματοπελτέ μέσα σε 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και το ρίχνετε στο πυρέξ. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ περίπου. Ελέγχετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος και αν απαιτείτε προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Τα τελευταία 10 λ ψησίματος προσθέτετε και τις ελιές και ανακατεύετε.

Μπορείτε να αφαιρέσετε το τοματοπελτέ και να το ψήσετε με νερό και το λαδάκι του. 

Brasiliansk-bacalao_large2

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Βακαλάος με πατάτες και πιπεριές στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.