Τζατζίκι παντζαριού

Τζατζίκι παντζαριού

Μια πολύ εύκολη συνταγή για τζατζίκι παντζαριού. Μια συνταγή που εδώ αντικαθιστούμε το συνηθισμένο αγγούρι με παντζάρι για ένα πολύχρωμο, γευστικότατο τζατζίκι. Δοκιμάστε το!!

Υλικά συνταγής

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες [*]
  • 600 γρ. παντζάρια βρασμένα χωρίς τα φύλλα τους
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 70 γρ καρυδόψιχα (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τρίβετε τα παντζάρια στο χοντρό μέρος του τρίφτη (όπως το αγγούρι). Τοποθετείτα το τρίμμα σε σουρωτήρι και το πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού, να φύγουν αρχικά τα πολλά υγρά τους και τα αφήνετε στο μέσα στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Ανά διαστήματα, τα πιέζετε και πάλι με το κουτάλι να στραγγίξουν. Μετά τα μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με μπόλικο απορροφητικό χαρτί και μόλις στραγγίξουν τελείως τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
  2. Τοποθετείτε στο μούλτι τη καρυδόψιχα (προαιρετικά) τη θρυμματίζετε σε μικρά κομματάκια και τη προσθέτετε στο μπολ με τα παντζάρια. Ρίχνετε στο μπλέντερ τα σκόρδα με το γιαρούρτι και τα χτυπάτε για 1/2 λ.
  3. Προσθέτετε το μείγμα του μπλέντερ και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ με τα παντζάρια και ανακατεύετε μέχρι να συνδυαστούν καλά και ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τζατζίκι παντζαριού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.