Τυρόπιτες αφράτες στο τηγάνι

Τυρόπιτες αφράτες στο τηγάνι

Λαχταριστές, αφράτες και πεντανόστιμες τυρόπιτες στο τηγάνι. Θέλετε να φτιάξετε ένα υπέροχο πρωϊνό για εσάς και την οικογένειά σας ή να ετοιμάσετε ένα ελαφρύ γεύμα που να το συνοδεύσετε με μια μεγάλη σαλάτα;  Τότε σας προτείνουμε να φτιάξετε αυτές τις υπέροχες τυρόπιτες που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μια απλή και εύκολη συνταγή, με λίγα υλικά, που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. ζεστό γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. φέτα ή ανθότυρο ή ανάμεικτα φέτα+ανθότυρο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ζεστό (όχι καυτό) γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε το αλάτι και το αλεύρι συνεχίζετε το ανακάτεμα και μόλις σφίξει το μείγμα το μεταφέρετε στο πάγκο εργασίας και το ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια έχετε μια ομογενοποιημένη ζύμη.
  2. Μεταφέρετε τη ζύμη πάλι στο μπολ, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε σε σχετικά ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει. Στη συνέχεια τη μεταφέρετε σε αλευρωμένο πάγκο και τη χωρίζετε σε 8 μέρη/μπαλάκια, φροντίζοντας να έχουν περίπου το ίδιο βάρος. 
  3. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ανοίγετε ένα ένα τα μπαλάκια, βάλετε λίγη τριμμένη φέτα στο κέντρο τους και μετά κλείνετε το ζυμάρι προς το κέντρο ώστε να μην φύγει το τυρί. Τα κάνετε και πάλι μπαλάκια και τα πατάτε με το χέρι σας για να “ανοίξουν”.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, λίγο ελαιόλαδο βάζετε 2-3 τυρόπιτες, ανάλογα με το μέγεθός τους και τις τηγανίζετε για 5-7 λ από κάθε μεριά ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα ανάλογα με το πάχος τους και πάρουν ένα μελί-χρυσό χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  5. Τις σερβίρετε ως έχουν για να γευτείτε ένα τέλειο πρόχειρο γεύμα ή δείπνο ή περιχυμένες με μέλι για να απολαύσετε το τέλειο πρωϊνό.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυρόπιτες αφράτες στο τηγάνι