Τυρόπιτα πανεύκολη με φέτα

Τυρόπιτα πανεύκολη με φέτα

Μια πανεύκολη τυρόπιτα με τυρί φέτα και γιαούρτι. Η αγαπημένη όλων μας πίτα, η τυρόπιτα σε μια ακόμα εύκολη παραλλαγή, από τις εκατοντάδες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, για να απολαύσετε εύκολα και γρήγορα, ακόμα και εσείς οι αρχάριοι μια πεντανόστιμη τυρόπιτα, με τραγανό φύλλο κρούστας και υπέροχη γέμιση με φέτα. Μια εύκολη συνταγή (βασική ιδέα προσαρμοσμένη από εδώ) για να απολαύσετε τη τέλεια τυρόπιτα, για πρωινό, για συνοδευτικό, για brunch για ορεκτικό!

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο κρούστας κατά προτίμηση για πίτες, αποψυγμένο 
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 170 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 350 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για τη γέμιση + 120 γρ. βούτυρο λιωμένο για άλειμμα ταψιού και φύλλων
  • 1-2 πρέζες πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Έχετε ήδη ξεπαγώσει μέσα στο ψυγείο από βραδίς ή το αποψύχετε σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ώρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνετε ένα ταψί με διάσταση βάσης 23×35 εκ. και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα, 2 κ.σ. από το λιωμένο βούτυρο και το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν. Προσθέτετε τη φέτα, το πιπέρι, προαιρετικά λίγο μοσχοκάρυδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα απαλά να να αναμιχθούν ισομερώς. 
  3. Στρώνετε στη βάση του ταψιού τα μισά φύλλα, βουτυρωμένα με πινέλο ένα ένα, και από πάνω ρίχνετε το μείγμα γέμισης φέτας. Γυρίζετε προς τα μέσα, σκεπάζοντας τη γέμιση τα φύλλα που περίσσεψαν περιμετρικά και από πάνω καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα ένα ένα. 
  4. Σκεπάζετε τη πίτα με τα φύλλα που προεξέχουν στα τοιχώματα περιμετρικά προς τα μέσα στο ταψί (βλέπε πιο κάτω τη φωτογραφία Νο.5) αλείφετε με βούτυρο και το τελευταίο φύλλο και με ένα κοφτερό μαχαιράκι ή πιρούνι τρυπάτε σε μερικά σημεία τα επάνω φύλλα. 
  5. Ψήνετε τη πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ περίπου (ανάλογα με το φούρνο σας) ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν τα επάνω αλλά και τα κάτω φύλλα. Βγάζετε τη πίτα σας από το φούρνο, την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνει χλιαρή, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυρόπιτα πανεύκολη με φέτα