Τυρομπαλάκια

Τυρομπαλάκια

Τυρομπαλάκια με ανθότυρο, αρωματισμένα με κανέλα και ξύσμα λεμονιού. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια υπέροχη λιχουδιά για να την απολαύσετε μικροί και μεγάλοι όλες τις ώρες. Περιχύστε τα τυρομπαλάκια σας με μέλι και σερβιρίστε τα αμέσως ζεστά, μόλις τα βγάλετε από το τηγάνι. 

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό ανθότυρο
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • μέλι για να περιχύσετε τα τυρομπαλάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πατήστε καλά το ανθότυρο με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει. Χτυπάτε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν καλά, προσθέτετε τη κανέλα, το ξύσμα και το ανθότυρο και τα ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
  2. Ρίχνετε σταδιακά, και ανακατεύετε, το αλεύρι στο μείγμα, όσο χρειαστεί προκειμένου να έχετε ένα μάλλον σφιχτό μείγμα που να πλάθετε εύκολα. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το μείγμα να “σταθεί” για 10 λ. 
  3. Με αλευρωμένα χέρια, πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού και τα τηγανίζετε σε μπόλικο ζεστό σπορέλαιο (ή ελαιόλαδο αν προτιμάτε) μέχρι να κάνουν κρούστα και να πάρουν ένα χρυσορόδινο χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα τα περιχύνετε με μέλι και τα σερβίρετε αμέσως ζεστά.

Photo



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυρομπαλάκια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.