Τυρένια sticks πατάτας με cocktail sauce

Τυρένια sticks πατάτας με cocktail sauce

Λαχταριστά στικ πατάτας γεμιστά με τυρί συνοδευόμενα μια μια υπέροχη σάλτσα “κοκτέιλ” που θα απογειώσουν τη γεύση τους. Μια συνταγή για να απολαύσετε το τέλειο σνακ ή ορεκτικό, ιδανικό για τα επίσημα τραπέζια σας, για μπουφέ αλλά και για το σχολείο, το γραφείο την εκδρομή. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για τα στικς πατάτας
  • 6 μέτριες πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε κύβους
  • 80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 30 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι + ½ κ.γ. πιπέρι
  • 300 γρ. τυρί τσένταρ, κομμένο σε στικς πάχους 6 χιλιοστών
  • Για το πανάρισμα
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά μέτρια
  • 300 γρ. ψωμί του τόστ τριμμένο σχεδόν σε ψίχουλα 
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τη σος κοκτέιλ
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 80 γρ. κέτσαπ
  • 2 κ.γ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα στικς πατάτας: Καθαρίζετε τις πατάτες τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν τελείως και τις στραγγίζετε. Μόλις κρυώσουν τις κόβετε σε κυβάκια, τις μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε στο μπολ το γιαούρτι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μπέικον, τη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι.
  2. Με ένα πιρούνι αρχίζετε να συνθλίβετε τις πατάτες στο μπολ, σαν τον πουρέ, και ταυτόχρονα να ανακατεύετε όλα τα υλικά μεταξύ τους. Σε περίπτωση που δεν πλάθεται καλά το μείγμα της πατάτας προσθέτετε λίγο ακόμη φρυγανιά.
  3. Χωρίζετε το μείγμα πατάτας σε 24 περίπου ίσα μέρη ή παίρνετε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα και με τα χέρια σας τη πλάθετε σε μια μικρή μπαλίτσα. Μετά παίρνετε 1 στικ τσένταρ, το τοποθετείτε στο κέντρο της μπαλίτσας και ξεκινάτε να πλάθετε γύρω από το τυρί τη πατάτα μέχρι να το καλύψει τελείως. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Για το πανάρισμα: Τοποθετείτε μπροστά σας 3 μπολ, στο 1ο ρίχνετε αλεύρι, στο 2ο τα αυγά και τα χτυπάτε καλά και στο 3ο το ψωμί. Βουτάτε το κάθε στικ πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο ψωμί. Κάθε ένα που τελειώνετε το τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα πασπαλίζετε με ελαιόλαδο και αλάτι.
  5. Βάζετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το γεμίζετε με ηλιέλαιο και μόλις κάψει τηγανίζετε τα τυρένια στικς σε δόσεις για 4-5 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία σε δόσεις με τα υπόλοιπα στικς. Τα σερβίρετε με την κοκτέιλ σος.
  6. Για την κοκτέιλ σος: Βάζετε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα περίπου.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυρένια sticks πατάτας με cocktail sauce