Τυλιχτή φέτα με γλυκόξινη σάλτσα και παπαρουνόσπορο

Τυλιχτή φέτα με γλυκόξινη σάλτσα και παπαρουνόσπορο

Υπέροχα τηγανιτά φακελάκια με φέτα, γαρνιρισμένα με γλυκόξινη σάλτσα, πασπαλισμένα με παπαρουνόσπορο. Εύκολα στη παρασκευή τους, πεντανόστιμα στη γεύση τους για να τα απολαύσετε με το ποτό σας σαν μεζέ, ή σαν ορεκτικό.

Υλικά συνταγής

  • 6 κομμάτια φέτας πάχους 1 εκ. (120 γρ. το ένα περίπου)
  • 6 φύλλα χωριάτικα
  • πιπέρι
  • σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη γλυκόξινη σάλτσα:
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μέλι
  • 2 κ.σ. λευκό ξίδι
  • παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πασπαλίζετε με πιπέρι και από τις 2 πλευρές τα κομμάτια φέτας. Τοποθετείτε στο πάγκο εργασίας σας 1 χωριάτικο φύλλο. Βάζετε ένα κομμάτι φέτας στο κέντρο και προς την άκρη της πλατιάς πλευράς του φύλλου. Διπλώνετε τις άκρες να πέσουν πάνω στη φέτα και τυλίγετε 2 φορές. Κόβετε τα περισσεύματα. Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια φέτας. 
  2. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα φακελάκια, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές. Τα τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ λάδι. 
  3. Για τη γλυκόξινη σάλτσα: Σε ένα μπρικάκι ζεσταίνετε το μέλι μαζί με το ξίδι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να χλυαρίνει. 
  4. Τοποθετείτε τα φακελάκια με τη φέτα σε πιατέλα σερβιρίσματος, τα περιχύνετε με τη σάλτσα μελιού, τα πασπαλίζετε με το παπαρουνόσπορο και τα σερβίρετε. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυλιχτή φέτα με γλυκόξινη σάλτσα και παπαρουνόσπορο