Τσουρεκάκια γεμιστά με γκανάζ σοκολάτας

Τσουρεκάκια γεμιστά με γκανάζ σοκολάτας

Υπέροχα Τσουρεκάκια με απίθανη γέμιση από γκανάζ σοκολάτας που έχει μια τέλεια βελούδινη υφή και πυκνή γεύση σοκολάτας που με το ψήσιμο, καθώς ζεσταίνεται, γίνεται πυκνόρρευστη και απίθανα απολαυστική στη γεύση. 

Υλικά συνταγής

  • Για τα τσουρεκάκια:
  • 180 ml γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαχλέπι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
  • 16 γρ. (2 φακελάκια) ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό ολόκληρο + 2 κρόκοι αυγών
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για τη γκανάζ σοκολάτας:
  • 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας (52% κακάο)
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη γέμιση γκανάζ: Κόβετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνετε σε μπέν μαρί, μέσα με μέτριο μεταλλικό μπολ, ανακατεύοντας μέχρι λιώσει και έχει μια λεία βελούδινη κρέμα, τη κατεβάζετε από τη φωτιά.
  2. Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος, σε μέτρια φωτιά και αμέσως πριν κοχλάσει, την αφαιρείτε από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ μέχρι να έχετε μια πυκνή και λεία κρέμα. Προσθέτετε και το κονιάκ και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Την αφήνετε στην άκρη.
  3. Για τα τσουρεκάκια: Τοποθετείτε σε ένα κατσαρόλα το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μαχλέπι και τη μαστίχα και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το βούτυρο και να φτάσει η θερμοκρασία στους 40º C (αν δεν χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο μαγειρικής ελέγχετε τη θερμοκρασία βάζοντας το δάχτυλό σας στο γάλα: πρέπει να είναι ζεστό αλλά να μην καίγεστε).
  4. Αφαιρείτε το κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τη μαγιά και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το ολόκληρο αυγό και τον 1 κρόκο αυγού και συνεχίζετε το χτύπημα με το πιρούνι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το αδειάζετε σε μπολ ή στο κάδο του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με τα χέρια σας ή με το γάντζο του μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι και έχετε μια ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια ή να “τυλιχθεί” σχεδόν όλη γύρο από το γάντζο του μίξερ.
  5. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, τη βάζετε σε μπολ το οποίο σκεπάζετε με μια μεγάλη πετσέτα ή μια μικρή κουβερτούλα και το αφήνετε σε ένα σχετικά ζεστό σημείο του σπιτιού, για 2 ώρες περίπου ή μέχρι να φουσκώσει καλά η ζύμη, σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο.
  6. Μόλις φουσκώσει χωρίζετε τη ζύμη σε 6 ίσια κομμάτια και πλάθετε το κάθε ένα και πάλι σε μπάλα. Τοποθετείτε μια μπάλα σε ξύλο κοπής και τη πιέζετε στη μέση για να κάνετε μια μεγάλη “λακκούβα” στην οποία θα τοποθετείσετε 2-3 κ.σ. γκανάζ σοκολάτας. Κλείνετε προσεκτικά τη λακκούβα με τις άκρες της ζύμης και πλάθετε τη μπάλα απαλά και προσεκτικά σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα.
  7. Τη τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμμένο με χαρτί ψησίματος και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες 5 μπάλες τις οποίες τοποθετείτε και αυτές στο ταψί. Τις σκεπάζετε με τη πετσέτα (ή τη κουβερτούλα) και τις αφήνετε και πάλι σε σχετικά ζεστό μέρος του σπιτιού για άλλα 30-40 λ μέχρι να φουσκώσουν καλά και διπλασιαστούν σε όγκο.
  8. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεσκεπάζετε τα τσουρεκάκια και με ένα πινέλο τα βουρτσίζετε με το δεύτερο (χτυπημένο) κρόκο αυγού για να γυαλίσει η επιφάνειά τους με το ψήσιμο. Ψήνετε τα τσουρεκάκια σας στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ ή μέχρι να φουσκώσουν και ροδίσουν καλά.

Καλό Πάσχα

Beautiful-Happy-Easter-ECards

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τσουρεκάκια γεμιστά με γκανάζ σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.