Τρυφερές χοιρινές μπριζόλες ψημένες σε σάλτσα κρεμμυδιού μουστάρδας

Τρυφερές χοιρινές μπριζόλες ψημένες σε σάλτσα κρεμμυδιού μουστάρδας

Πεντανόστιμες, πικάντικες, τρυφερές χοιρινές μπριζόλες σιγο-μαγειρεμένες στο τηγάνι ή σιγο-ψημένεςστο φούρνο σε υπέροχη σάλτσα κρεμμυδιού και μουστάρδας. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για απλές χοιρινές μπριζόλες που σιγομαγειρεμένες μέσα σε ένα εξαιρετικά γευστικό υγρό θα τις μετατρέψουν σε ένα απίστευτα γευστικό γεύμα που θα απογειώσει τη γεύση σας.

Υλικά συνταγής

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Worcestershire σος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε καλά 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τις χοιρινές μπριζόλες για 3-4 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τις αλατοπιπερώνετε, τις πασπαλίζετε με το θυμάρι και από τις δύο πλευρές και τις μεταφέρετε με μια τσιμπίδα σε μια μεγάλη πιατέλα. 
  2. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μειώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι προσθέτετε το 1 φλ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά για 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν ένα ελαφρώς καστανό χρώμα. Προσθέτετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λ. 
  3. Προσθέτετε στο τηγάνι, το ζωμό κοτόπουλου, τη μουστάρδα, το ξίδι βαλσάμικο, τη καστανή ζάχαρη, 1-2 πρέζες αλατοπίπερο και τη Worcestershire σος και συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για 1 λ περίπου. Ξαναβάζετε τις μπριζόλες στο τηγάνι μέσα στη σάλτσα και αυξάνετε τη θερμοκρασία μέχρι να έλθει το μείγμα σε σημείο βρασμού. 
  4. Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετε καλά το τηγάνι, μειώνετε τη θερμοκρασία στο πολύ χαμηλό και αφήνετε τις μπριζόλες σας να σιγομαγειρευτούν  για 50-60 λ ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά και κόβονται με πιρούνι. 
  5. Εναλλακτικά, αν προτιμάτε, μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο. Σε αυτή τη περίπτωση έχετε προθερμάνει το φούρνο σας στους 170 βαθμούς, μεταφέρετε τις μπριζόλες και τη σάλτσα τους σε γάστρα που να κλείνει πολύ καλά ή σε ταψί που σκεπάζετε καλά και σφιχτά με αλουμινόχαρτο ή χαρτί ψησίματος και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις σερβίρετε με πατάτες φούρνου και ψητά λαχανικά ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας. 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε φωτογραφίες βήμα βήμα



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τρυφερές χοιρινές μπριζόλες ψημένες σε σάλτσα κρεμμυδιού μουστάρδας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.