Τρουφάκια σοκολατένια με καραμέλα και άρωμα πορτοκαλιού

Τρουφάκια σοκολατένια με καραμέλα και άρωμα πορτοκαλιού

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα σοκολατένια τρουφάκια με γέμιση καραμέλας και άρωμα πορτοκαλιού, γλασαρισμένο με σοκολάτα κουβερτούρας, γαρνιρισμένα με λευκή σοκολάτα. Το απόλυτο τρουφάκι για τους λάτρεις της σοκολάτας. 

Υλικά συνταγής

  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 360 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 50 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • λίγες σταγόνες πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Τοποθετείτε σε μια μικρή κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, τη ζάχαρη και 1 1/2 κ.σ. ζεστό νερό και σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 5 λ περίπου ή μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
  2. Δυναμώνετε τη φωτιά σε μέτρια και την αφήνετε, χωρίς να ανακατεύετετε, για 8-10 λ από το σημείο βρασμού ή μέχρι να πάρει το μείγμα ένα βαθύ χρυσό χρώμα. Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά και το ρίχνετε μέσα στο ταψί με τη λαδόκολλα. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει και πήξει. 
  3. Εν τω μεταξύ, λιώνετε σε μπεν μαρί τη μισή σοκολάτα κουβερτούρας (180 γρ.) με τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα σοκολάτας. Την αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε. Αφήστε τη στην άκρη για 20 λ να κρυώσει.
  4. Σπάζετε σε κομματάκια τη καραμέλα που πλέον έχει κρυώσει και σφίξει. Τοποθετείτε σταδιακά τα κομματάκια σε χοντροκομμένα ψίχουλα. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η σοκολάτα και ρίχνετε τα ψίχουλα στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν, σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει το μείγμα. 
  5. Στρώνετε ένα δίσκο με χαρτί ψησίματος. Βγάζετε το κρύο πλέον σοκολατένιο μείγμα από το ψυγείο, παίρνετε 2 κ.γ. από το μείγμα, το πλάθετε σε μπαλάκι και το τοποθετείτε στο δίσκο. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν και σφίξουν καλά.
  6. Λιώνετε σε μπεν μαρί την υπόλοιπη (180 γρ.) σοκολάτα. Μόλις λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε μια λεία κρέμα τη κατεβάζετε από τη φωτιά. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, παίρνετε ένα ένα τα κρύα τρουφάκια, τα βουτάτε μέσα στη σοκολατένια κρέμα να καλυφθούν καλά, τινάζετε τη περίσσια ποσότητα σοκολάτας και τα τοποθετείτε πάλι στο δίσκο. Μόλις τελειώσετε με όλα τα τρουφάκια τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν και σφίξει η σοκολάτα.
  7. Για τη διακόσμηση: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε μια λεία λευκή κρέμα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και προαιρετικά ρίχνετε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Διαφορετικά την αφήνετε λευκή ως έχει.
  8. Ρίχνετε το μείγμα σε μια σακουλίτσα poly bag, ανοίγετε στην άκρη της μια μικρή τρυπίτσα και κάνετε σχήματα πάνω από τα τρουφάκια. Τα βάζετε στο ψυγείο για 20 λ μέχρι να πήξουν και σερβίρετε.

Καλά Χριστούγεννα

3194409coqx6jet32

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τρουφάκια σοκολατένια με καραμέλα και άρωμα πορτοκαλιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.