Αναρτήθηκε στις 25/11/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Τρουφάκια σοκολάτας με καφέ με 4 μόνο υλικά
Δύο αγαπημένες γεύσεις, σοκολάτα και καφές, συνδυάζονται υπέροχα σε μια εύκολη συνταγή για σοκολατένια τρουφάκια με στιγμιαίο καφέ. Πανεύκολα στη παρασκευή τους με 4 μόνο υλικά, για να απολαύσετε υπέροχα τρουφάκια με το καφεδάκι σας και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
- 2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
- 1/2 φλ. τσαγιού σοκολατένια τρούφα
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας με τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Ρίχνετε και το στιγμιαίο καφέ, ανακατεύετε και το αφαιρείτε αμέσως από το μπεν μαρί.
- Το αφήνετε για 3-4 λ να μισοκρυώσει, μετά σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί το μείγμα.
- Στρώνετε ένα δίσκο ή πιατέλα σερβιρίσματος με χαρτί ψησίματος. Παίρνετε 2 κ.γ. σοκολατένιο μείγμα το πλάθετε σε μπαλάκι και το τοποθετείτε στο δίσκο πάνω στο χαρτί ψησίματος. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
- Σε ένα ρηχό πιάτο ρίχνετε τη τρούφα σοκολάτας. Κυλάτε πάνω στη τρούφα τα μπαλάκια, ένα, ένα, φροντίζοντας να καλυφθούν παντού, καλά και τα ξανατοποθετείτε στο δίσκο. Βάζετε το δίσκο στο ψυγείο και τα αφήνετε μέχρι να σταθεροποιηθούν καλά.
Πηγή
25/11/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τρουφάκια σοκολάτας με καφέ με 4 μόνο υλικά