Τρουφάκια Toblerone Cheesecake με 3 υλικά

Τρουφάκια Toblerone Cheesecake με 3 υλικά

Υπέροχα τρουφάκια, μπουκίτσες με σοκολάτα Toblerone και μαλακό τυρί κρέμα. 

Τόσο εύκολα στη παρασκευή τους τόσο λαχταριστά και πεντανόστιμα στη γεύση τους που σίγουρα θα γίνουν η αγαπημένη σας συνήθεια. Μια συνταγή από το “createbakemake.com” που αξίζει το κόπο να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. σοκολάτα Toblerone, κομμένη σε κομματάκια
  • 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τα κομματάκια σοκολάτας Toblerone σε πυρίμαχο μπολ και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα περίπου ή μέχρι να λιώσουν.
  2. Βάζετε σε μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα, προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα και τα χτυπάτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λ ή μέχρι να παγώσει καλά ώστε να μπορέσετε να το πλάσετε σε μπαλάκια.
  3. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού, παίρνετε μείγμα και πλάθετε μπαλάκια σε μέγεθος μπουκίτσας, τις τοποθετείτε σε δίσκο στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις βάζετε στο ψυγείο για 20 λ να κρυώσουν και σταθεροποιηθούν.
  4. Λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτας γάλακτος σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα περίπου ή μέχρι να λιώσει. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή δύο μικρών κουταλιών βουτάτε το κάθε μπαλάκι στη λιωμένη σοκολάτα και αφού καλυφθεί καλά, το τινάζετε ελαφρώς να φύγει η περίσσια σοκολάτα.
  5. Τοποθετείτε το κάθε μπαλάκι πάλι στο δίσκο, πάνω στο χαρτί ψησίματος. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα και καλύψετε όλα τα τρουφάκια. Τα βάζετε πάλι στο ψυγείο και τα αφήνετε για 1 ώρα μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά η σοκολάτα. Τα σερβίρετε και τα απολαμβάνετε. 

234